Kurban Bayramı tatilini Küba’ da geçirecek olan 66 kişilik Türk grup, uçağın teknik bir arıza yaşaması nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda kaldı. Uçağın motorunda meydana gelen arıza nedeniyle sefer iptal edilince tekrar terminale alınan yolcular duruma isyan etti.
Hollanda Kraliyet Havayolları’nın seferiyle sabah 06.30’da Amsterdam’a, buradan da Küba’ya gidecek olan Türk yolcular, beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. Yolcu alımına hazırlanan uçağın motorunda arıza meydana gelince uçuş iptal edildi. Bunun üzerine yolcuların Türkiye’den çıkışları pasaport polisi tarafından iptal edilerek terminale alındı.
Yolcuları Havana turu satan VIP Turizm’in patronu Ceylan Pirinçcioğlu, havalimanına gelek yolcularla ilgilendi. Pirinççioğlu,” Kurban Bayramı nedeniyle oldukça yoğun bir gün yaşıyoruz ve de epeyce gurubumuzda gerek Havana’ya gerekse dünyanın başka bölgelerine hareket ediyor. Bu gün kalkacak olan Hollanda havayollarının uçağında bir motor arızası olmuş. Uçak havaalanında hazır olmasına rağmen,motoru arıza yapınca İstanbul’dan Amsterdam’a uçamıyor. O yüzden son dakikada misafirleri yolcuları uçağa alırken uçağı iptal ediyorlar. İptal edince alternatif arayışına girdik. Alternatif arayışı içerisinde de uçakları büyüttük. Bir kısmını bu gün Paris’te ağırlayacağız. Yarınki Havana uçağıyla yolcularımızı oraya uğurlayacağız. Bir kısmını da yarın uçuracağız. Gitmek istemeyenlerin paralarını iade edeceğiz” dedi.
Küba’ya gitmek için aylar öncesinden yer ayırtan Deniz Güler Şahin ise “Gece üçte geldik. Sabah altıda uçacaktık. Fakat uçakta teknik arıza olduğu söylendi bu olabilir tabiki. Daha sonra bu Havana bağlantısını kaçırabilecek kadar olacağı söylendi. Sonrada uçağın kalkmayacağı söylendi. Bunun üzerine de biz beklemeye başladık. Bir süre orada bekledik. Saat altıdan beri ayaktayız. Bir süre sonra anlaşıldı ki zaten kısa bir seyahat olan Küba seyahati bir buçuk iki gün kadar kısalacak, oraya gitmenin de bir çok yolcu için bir anlamı kalmayacak yaşlı insanlar var. Bunun üzerine tur yetkililerinden uçmak isteyenleri uçurmak için bir yöntem bulmalarını malum bayram üzeri uçaklar dolu anlıyoruz, uçmak istemeyenler içinde bir çözüm üretmelerini , kanuni haklarımızı söylemelerini ve paramızı iade etmelerini talep ettik. Saatlerdir de maalesef bunun itiş kalkışı burada sürüyor. Tur yetkilileri de bir şekilde bizi uçmaya ikna etmeye çalışıyorlar. Bu akşam Paris’e uçuralım, orada Havana’ya uçuralım. Hiç kimse bize bilgi vermiyor. Toplamda 68 kişi vardı turda üç beş kişi bir şekilde bilet buldu gitti galiba. Artık çoğunlukta gitmek istemiyor. Adam başı 2 bin 500 dolar verdik” ifadelerini kullandı.