Hakkarili Baki Muhammed Kılınç (11), Hakkari Reşko Doğa Derneği üyesi dağcı ve doğacı dedesi Esat Kılınç ile birlikte zirve tırmanışı yaptı.

Hakkari’nin dağlarını tanıtmak amacıyla zirve tırmanışlarına devam eden Hakkarili dağcılar faaliyetlerini sürdürüyor. Bir süre önce Hakkari’deki dağcılarla birlikte tırmanışlar gerçekleştiren 73 yaşındaki dağcı Ramazan Akbaş ise genç dağcılara örnek olmak için tırmanışa katıldığını ifade etmişti. Önceki gün Abdulrezak Dağı’na tırmanış yapan Reşko Doğa Derneği üyelerinin arasında yerini alan ilköğretim 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Baki Muhammed Kılınç, Reşko Doğa Derneği üyesi dağcı ve doğacı olan dedesi Esat Kılınç ile birlikte zirve tırmanışı yaptı. İki gün devam eden zirve tırmanışında 10 dağcı arasında yerini alan küçük Baki Muhammed, dedesi ile birlikte tırmanış yapmanın mutluluğunu yaşadı. Dedesi ile birlikte tırmanış gerçekleştiren Baki Muhammed’in her anı ise dağcılar tarafından fotoğraflandı. Hakkari dağlarını tanıtmak amacıyla bu tür etkinliklere önem verdiklerini anlatan Reşko Doğa Derneği üyesi Esat Kılınç, bir süre önce 10 dağcı ile birlikte Geçimli köyü yakınlarındaki 3 bin 300 rakımlı Abdulrezak Dağı’na tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi. Kılınç, "Hakkari yöresinde tanıtılacak çok dağ ve turistik alanlar bulunmaktadır. Biz Hakkari Reşko Dağa Derneği olarak bu güzel bölgeleri tanıtmak için birçok tırmanış gerçekleştirdik. Tek amacımız buradaki güzellikleri tanıtmaktır. Önceki Abdulrezak Dağı’na bir tırmanış gerçekleştirdik ve kamp kurduk. Yanımda 11 yaşındaki torunum Baki Muhammed’de vardı. 3 bin 300 rakıma çıkartmadık. Ancak birçok bölgeyi birlikte gezdik ve geceyi kurduğumuz kampta geçirdik. Hakkari’nin tanıtımı için bundan sonra da tırmanışlarımız devam edecektir” dedi.

Küçük Baki Muhammed ise dedesi ile birlikte zirve yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kendilerine yakın ilgi gösteren dağcılara ise teşekkür etti.