Manisa'nın Kula ilçesinde faaliyet gösteren Kula Çalışanları ve Yardımlaşma Derneği, Kutlu Doğum Haftası programı ve Herkes O'nu Okuyor yarışmasının ödül törenini düzenledi. Yunus Emre Belediye Düğün Salonu'ndaki programa katılım oldukça yoğundu.

Program, Hafız İbrahim İdikurt’un Kur'ân okumasıyla başladı. Konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı yazar Ömer Çavdar'ın, "Peygamber Efendimiz (SAS)’i Anmak ve Anlamak" adlı konferansıyla devam etti. Çavdar, "Oruç recep ve şabanda nafile, ramazanda farz olarak, bu aylarda yapılacak ibadetlerin ağırlık merkezini teşkil etmektedir." dedi. Asr–ı Saadet'ten örnekler vererek, günümüzde yaşananlarının aynısının o zaman da yaşadığını belirten Çavdar, "Hayatı baştan sona diyalogdur, insanla temastır. Peygamber Efendimiz'in dininden dolayı, inancından dolayı irtibatını kestiği bir tane adam yoktur." şeklinde konuştu. Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'in, kendisine yıllarca düşmanlık edenleri bile kazanabilmek için çok büyük gayret sarfettiğini, hiçbir zaman stratejisinden taviz vermediğini söyleyen Ömer Çavdar, "Efendimiz şu topluma gelseydi, Mekke'de yaptığını yapardı; kapı dolaşır, herkesle diyalog kurabileceği bir zemin oluştururdu." dedi.

Programda, Türkmenistan'dan Murat Hıdırov ve Mozambik'ten Salim İbrahim’in söylediği ilahiler de uzun süre alkışlandı. Programın sonunda, Herkes O'nu Okuyor yarışmasında yetişkinler, liseliler, ortaokul, ilkokul olarak kategorilerinin birincilerine tam, ikincilerine yarım, üçüncülerine çeyrek altın, dördüncülerine gram altın hediye edildi.