Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde hayvan pazarlarındaki hareketlilik yerini dönüş hazırlıklarına bıraktı. Kimi besiciler kurbanlık satışını bitirerek memleketlerinin yolunu tutarken, kimileri bayramın son gününe kadar umutla alıcıları beklemeyi sürdürüyor.
Kurban Bayramı’nın üçüncü günü ile birlikte İstanbul’da bulunan kurbanlık pazarlarındaki bol kurbanın bulunduğu, kıyasıya kurbanlık pazarlıklarının yapıldığı görüntüler yerini dönüş hazırlıklarına bıraktı. Bayramın ilk üç gününde ellerindeki kurbanlıkların tamamını satan besiciler çadırlarını toplayarak memleketlerine dönüş hazırlıklarına başladı. Kurban Bayramı’ndan beklediğini bulamayan besicilerin bir kısmı ise ellerinde kalan kurbanlıkları zararına satmamak için hayvanları ile birlikte dönüş yolunu tuttu. Memleketinden getirdiği kurbanlıkları geri götürmek istemeyen besiciler de fiyatları yarı yarıya indirerek umutla pazarlarda alıcılarını beklemeye devam ediyor. Birçok besicinin pazarı terk etmesinin ardından boşalan pazarlarda belediye işçilerinin temizlik çalışmaları da başladı.
“İlk güne göre yüzde 50 daha düşük”
Bayramın ilk gününe oranla fiyatların düştüğünü belirten Emrullah Ayaz, “Bayramın birinci günü kurbanlık fiyatları yüksek, ikinci günü normal, bugün ise ilk güne göre yüzde 50 daha düşük. Önce sattığımız hayvanları 700 ve 750 liraya satarken şu an 400 ya da 450 liraya satıyoruz. Bizim kazandığımız ucu ucuna denk geliyor. Bugün itibariyle gidiyoruz. Elimizde kalan hayvanların devamı memlekette var” şeklinde konuştu.
“600’e yakın hayvan getirmiştik, 42 tanesi kaldı”
Kalan hayvanlarını çiftliğine geri götüreceğini belirten hayvan satıcısı Murat Eren, “600’e yakın hayvan getirmiştik, 42 tanesi kaldı. Kalan hayvanlarımızı yükledik, bugün gidiyoruz. Çiftlikte besi yapacağız onları ondan sonra da Et ve Balık Kurumu’na vereceğiz. Kalan mallarımda indirim yapmadım çünkü maliyetlerimiz vardı, emeklerimizi heba etmek istemedik" dedi.
“160 tane hayvan ile geldik”
Kurban pazarında satıcılık yapan Ramazan Kale ise, “İstediğimiz şeyleri yaptık, insanları mağdur etmedik. İnsanların istedikleri rakamlara verdik alanlardan Allah razı olsun. Bu zamana kadar kurbanlıklarımızda herhangi bir sıkıntı da yaşamadık. 160 tane hayvan ile geldik 12-13 tane kaldı bugün onlar da satılır” diye konuştu.