Kurban Bayramı’na sadece 1 gün kala kurban pazarlarında hareketlilik devam ediyor. Kurbanlık almayı son günlere bırakan vatandaşlar pazarlara giderken, elinde kalan son hayvanları satmak isteyen besiciler de fiyatlarda bir hayli indirim yaptı.
Arife gününün gelmesiyle beraber kurban pazarlarında hareketlilik sürüyor. Uygun fiyata kurbanlık almayı amaçlayan vatandaşlar, ellerindeki kurbanlıkları bitirmeye çalışan satıcılarla uzun pazarlıklar yaptı. Kimi besiciler getirdikleri kurbanlıkların tamamını satarken, kimisi de satışların düşük olmasını fiyatların yüksekliğine bağladı. Kurbanlıklarını bitiremeyen besiciler fiyatlarda indirim yaparken hayvanlarını satan besicilerin ise mutlu oldukları gözlendi. Bayrampaşa Kurbanlık Kesim ve Satış Alanı’nda da Arife günü heyecanı yaşandı.
Besiciler satışlardan memnun
Elindeki bütün hayvanları sattığı için mutlu olduğu gözlenen besici Erdoğan Boztoprak, “Bütün hayvanların hepsini sattık. Şimdi son kalan hayvanı da sattık. Ama ağabeyimiz çok inatçı bir alıcı çıktı. Sonunda yine de anlaştık. Çünkü, elimizde son bir tane kalmıştı. Geçen bayrama göre fiyatların yüksek olmasına rağmen, biz yüksek fiyata değil, normal fiyata sattık. Bizim için alımlar çok yüksek olduğu için burada bizim için çok iyi bir pazarlık olmadı” şeklinde konuştu.
Tokat’tan getirdiği 40 hayvanı da satan besici Mustafa Akyüz, “Tokat’tan 40 hayvan getirdim elimde kalmadı, hepsi bitti. Satışlardan oldukça memnunum. Geçen bayrama oranla canlı kiloda hayvanlar 2 lira pahalı, geçen sene 17 liraya bu sene 19 liraya verdik” ifadelerini kullandı.
Kurbanlıkları kalan besiciler umudunu Arife gününe bağladı
Umudunu son güne sakladığını belirten besici Serkan Erkan, “Çatalca’da kendi çiftliğimizde yetiştirdiğim 15 hayvanla pazara geldim. Aşağı yukarı yarısını sattım, diğer kalanları da bugün satmayı ümit ediyorum. Geçen seneye oranla bu sene satışlar biraz düştü. Ama yine de Allah’ın izniyle son gün olan Arife günü satışlarımızı yapıp, mutlu mesut evimize döneriz” dedi.
Kırklareli’den getirdiği 34 kurbanlıktan son iki tane kaldığını söyleyen besici Eren Satkın ise, “Bu bayram satışlar iyiydi, sonuçlardan oldukça memnunuz. Bu pazara Kırklareli Kıyıköy’den 34 tane mal getirdim, elimde son iki tane kaldı. Geçen bayrama oranla tabii ki fiyatlar biraz yüksek. Çünkü, her şeyin maliyetini yüksek edindik. Fiyatların yüksek olmasına rağmen, alıcılar bize kızmadılar ve hak verdiler. Çünkü, normal standartlarda her şeyin fiyatı yükseliyor” diye konuştu.