Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır ziyaretinde kendisini “Kürt kızı Kübra Hilal” olarak tanıtıp, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan Kübra Hilal Arslanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle 23 Nisan’da Beştepe’de düzenlenecek programa katılacak. Kübra, daha sonra Başbakan Davutoğlu’nun konuğu olacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 1 Nisan’da Diyarbakır’a gerçekleştirdiği ziyarette, kendisini “Kürt kızı Kübra Hilal” olarak tanıtan ve İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan 7 yaşındaki Kübra Hilal Arslanoğlu, Beştepe’de düzenlenecek olan 23 Nisan programına davet edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından davet edilen Arslanoğlu’nun, programın ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuğu olacağı belirtildi.
Arslanoğlu, bugün ise babası Abdülkadir Arslanoğlu ile birlikte Ankara ziyareti öncesinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u misafiri oldu. Yöresel kıyafetle Vali Aksoy’u ziyaret eden Arslanoğlu, burada da İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu.
Ziyarette konuşan baba Abdulkadir Arslanoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu bizi Ankara’da görmek istemişler. 23 Nisan’da Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, kızımızı ve bizi kabul edecekler. Bir gün sonra 24 Nisan’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu bizleri kabul edecekler. Kürt kızı İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberlemiş ve bunu devlet büyüklerinin huzurunda inşallah okuyacak. Kızımız Ankara’ya gitmeden Vali Hüseyin Aksoy’un elini öptü” dedi.
“ÇOK HEYECANLIYIM”
Kübra Hilal Arslanoğlu ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini davet etmesi nedeniyle çok heyecanlı olduğunu belirterek, orada da İstiklal Marşı’nı okuyacağını kaydetti. Ziyaretin ardından Vali Aksoy, Arslanoğlu’na hediye vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.