Kocaeli’nin Körfez ilçesinde meydana gelen kazaya giden itfaiye ekipleri, hayatını kaybeden kişinin mesai arkadaşları olduğunu görünce şoka girerek uzun süre aracın başında bekledi.
Edinilen bilgiye göre, Kemal Koçak (60) idaresindeki 41 R 4275 plakalı otomobil, İstanbul istikametinde seyir halindeyken D-100 Karayolu Körfez Kirazlıyalı mevkiinde bir anda kontrolden çıkarak yol kenarındaki su kanalına girdi. Kanala girerek savrulan araç 100 metre sürüklendikten sonra yol kenarındaki beton duvara çarparak parçalandı. Araç sürücüsü Kemal Koçak ise otomobilde sıkışarak hayatını kaybetti. Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri sıkışan sürücüyü kurtarmak için çalışma başlattı. Kurtarma sırasında sıkıştığı yerde hayatını kaybeden sürücünün Gebze İtfaiye Müdürlüğü’nde çalışan meslektaşları olduğunu öğrenen itfaiye ekipleri bir anda şok geçirdi. Sıkıştığı yerden çıkarılan Kemal Koçak’ın cesedi cenaze aracına alınarak morga kaldırılırken olay yerine gelen Koçak’ın oğlu ise sinir krizi geçirdi.
Kaza nedeniyle trafiğe kapanan D-100 karayolu İstanbul istikameti hurdaya dönen aracın çekici ile kaldırılmasıyla tekrar trafiğe açıldı. Polis ekipleri ise kazayla ilgili inceleme başlattı.