Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kut'ül Amare'nin 100'üncü yıl dönümünde, prestij kitap ve çizgi roman yayımlama, sergi ve sempozyum düzenlemeden web sitesi ve tiyatro oyunu hazırlamaya kadar birçok yeni projeye imza atarak unutulan zaferin hafızalara kazınması için pek çok etkinlik düzenleyecek. 
AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bakanlık, 1. Dünya Savaşı'nda Çanakkale Zaferi'nden sonra Osmanlı Devleti'nin kazandığı son zafer olan Kut'ül Amare'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla özel etkinlikler düzenleyecek ve projeler hayata geçirecek. Bu kapsamda, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "Kut'ül Amare Belgeli Dramatik Gösterim"i gerçekleştirilecek. 

Tiyatro, belgesel ve çizgi romanla anlatılacak 
Unutulan zafer, tiyatro sahnesine de taşınacak. Bu kapsamda Devlet Tiyatroları, gelecek sezon yeni bir oyunu sahneleyecek. Zafere ilişkin bir belgesel ve zaferi genç nesillere daha iyi anlatabilmek için de çizgi romanlar hazırlanacak. İlk ve ortaöğretim öğrencileri için farklı çizgi romanlar basılacak. 

70x100 ebatında Kut'ül Amare haritaları hazırlanacak. Özel çizim haritada, cepheler ve askeri birliklerin konumu, illüstrasyonlar, tarihler ve açıklamalarla yer alacak. Haritanın köşesinde kısaca zaferin anlatıldığı bir bölüm bulunacak. Kuşe kağıda özel baskı harita, yerleştirileceği kutu ile ilgili yerlere dağıtılacak. 

3 dilde web sitesi 
Zaferle ilgili bilgi, program, belgesel, kısa tanıtım ve diğer çalışmaların yer aldığı bir de web sitesi hazırlandı. Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 3 dilde tasarlanan web sitesi bugün yayına girecek.

Etkinlikler kapsamında orijinali İngiliz Ulusal Arşivi'nde yer alan Mehmet Emin Bey'in Kut'ül Amare'yi anlattığı hatıratı, zaferin 100'üncü yıl dönümünde yeniden yayımlandı.