Kütahya’da faaliyet gösteren özel halk otobüsü esnafları, Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla 3 günlük kazançlarını Mehmetçiğe bağışlayacaklarını açıkladı.

Şehir içi ulaşımı sağlayan 287 özel halk otobüsü sahibi, araçlarını Türk bayrakları ile donatarak Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. Kütahya Merkez Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Basri Kamalı, yaptığı açıklamada, "Devletimizin ve hükümetimizin başlattığı ‘Zeytin Dalı Operasyonu’na destek olmak içindir. Halk otobüsleri kooperatif başkanı ve yönetim kurulu olarak Afrin’deki askerlerimize yardım için üç günlük kazancımızı bağışlama kararı aldık. Belediye Başkanımız nezaretinde ’hayırlı uğurlu’ olsun. Vatan bizim, asker bizim. Bu memlekete hep birlikte sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.

Özel halk otobüsleri sahiplerinin örnek bir davranış sergilediğini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise, "Bizler ülkemizdeki birlik ve beraberliğin devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu’na destek vermek amacıyla üç günlük kazancını Mehmetçiklerimize bağışlayan, bu onurlu davranışlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Belki Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bizim gönderdiğimiz paraya ihtiyacı yok ama biz manevi olarak onların yanında olduğumuzu, destek olduğumuzu, kalbimizin Afrin’de olduğunu belirtmek istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Başkan Saraçoğlu, otobüsçü esnafı ile sohbet etti.