Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KEYDER), Peygamber Efendimiz'in (sas) doğumunun 1444. yıl dönümü münasebetiyle geniş halk katılımlı bir Kutlu Doğum programı organize etti.

Kırgızistan’da bulunan Türk okullarından mezun olup, Samsun'da üniversite okuyan Kırgız öğrencilerin okumuş olduğu şiir ve ilahilerle, dinleyicilerin duygusal anlar yaşadığı programda, ilahiyatçı Sait Aktürk, Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatıyla ilgili bir konuşma yaptı. Peygamber Efendimiz'in (sas) müminler arasında müthiş bir kardeşlik oluşturduğunu söyleyen Aktürk, "Öyle ki Mekkeli muhacirlerle her şeylerini paylaşan Medineli Ensar, bu kardeşliğe en güzel örnek. Biz evimize bir misafir geldiğinde, bir iki gün sonra fıtraten rahatsız olur, 'ne zaman gidecek misafir' diye içten içe sıkıntı duymaya başlarız. 'O' öyle bir kardeşlik oluşturmuştu ki tek odalı evinin yarısına perde çekip, 'kardeşim burada sen otur, evin yarısı senin' diyen de vardı, mirasının yarısını bölüp kardeşine veren de. Muhacir de bu yapılan kadirşinaslık karşısında mahçup oluyor, o da öyle muamelede bulunuyordu kardeşine. Onlarınki sevgiyle yoğrulan bir kardeşlikti." dedi.

Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatı boyunca hep ümmetini düşündüğünü söyleyen Aktürk, şöyle konuştu: "Efendimiz (sas) için tek bir insan bile çok önemliydi. Tek bir insanın iman etmesi için bile her şeyini feda etmekten kaçınmıyordu. İnsanların iman etmesini yeryüzündeki her şeyden daha üstün görüyor, öyle ki Efendimiz (sas) sahabe efendilerimizi dünyanın dört bir tarafına başkalarının imanına vesile olmaları için dönmemek üzere gönderdi. Bunların bir tanesi de İstanbul surlarında mübarek naaşı Eyüp'te bulunan Eba Eyyüp el-Ensari'dir (ra). Bu çok zor bir olaydır. Doğduğu toprakları terk edip gitmek her baba yiğidin yapabileceği bir kahramanlık değildir."