Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmek üzere Gelibolu Yarımadası’ndan alınan Toprak, Deniz Suyu ve Türk Bayrağı Bursa’dan Bilecik’e uğurlandı.

Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmek üzere, Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı için Bursa’da tören düzenlendi. Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan törende, Bursalı atletler tarafından Balıkesir il sınırında teslim alınan kutsal emanetler Atatürk Spor salonundaki tören alanına getirildi. İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ve İl Müdürlüğü personeli ile vatandaşların katıldığı törende, atletler taşıdıkları toprak, deniz suyu ve Türk bayrağını Vali Yardımcısı Ergun Güngör’e takdim etti.

18 Mart’ta Cumhurbaşkanı’na teslim edilecek

Günün anlam ve önemini vurgulayan türküler ve şiirlerin okunduğu, halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı törende kutsal emanetleri öperek teslim alan Vali Yardımcısı Ergun Güngör, törende yaptığı konuşmada Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıldönümünü kutladı. Çanakkale Savaşında Aziz Türk Milletinin gösterdiği büyük kahramanlık ve mücadelenin tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Güngör, Çanakkale zaferinin önemine dikkat çekti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de büyük bir destan yazan bütün şehit ve gazilerin yanı sıra 15 Temmuz şehit ve gazilerini şükranla ve minnetle andığını kaydeden Vali Yardımcısı Güngör tören sonunda, Bilecik il sınırına götürülecek olan kutsal emanetleri öperek atletlere teslim etti. 15 Mart’ta Bilecikli sporculara teslim edilecek olan kutsal emanetler, Eskişehir’in ardından 18 Mart’ta Ankara’ya ulaştırılarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilecek.