Kırşehir’e 46 yıldır hizmet veren Lütfi İkiz Kütüphanesi eski binasının yıkım işlemi sırasında alanda tedbir alınmaması ile çevre binalar zarar gördü. Tedbirsizliğe esnaf tepki gösterdi.

Kırşehir Lise Caddesi üzerinde 46 yıldır hizmet veren Lütfi İkiz Kütüphane binası depreme karşı dayanıksız olması nedeniyle Mart ayında boşaltılarak yıkımına karar verildi ve yıkım işlemlerine 6 gün önce başlandı.

Bugün devam eden eski kütüphane binasının yıkım işlemi sırasında alanda tedbir alınmaması nedeniyle bitişiğinde bulunan Köşk ve Zafer apartmanlarının balkonları kullanılmaz hale geldi. Apartman altında bulunan iş yerlerinin camları kırılarak maddi hasar oluştu.

İki apartmanın balkonunun zarar görmesi üzerine kontrolsüz şekilde yıkıma başlayan görevlilere tepki gösteren esnaf, “Biz yetkililere önlem alınsın dediğimiz halde alanda hiçbir önlem alınmadı. Şu anda yaşanan durumu da herkes görüyor. Bölgede bulunan esnafların hepsi duvarın yıkılması sonucu zarar gördü. Dükkânlarımızın içerisini yıkım öncesi boşalttılar ama bölgedeki çalışma için hiçbir önlem almadılar. Maddi hasarımız var. Müşterilerimizle ilgilenemiyoruz. Can kaybı olmamasına şükrediyoruz." dediler.

Kırşehir Lise Caddesi üzerinde 46 yıl önce yapılan ve mevcut hali ile ihtiyaca cevap veremeyen Lütfi İkiz Halk Kütüphane binası, 4 yıl önce, Engellilere Erişim Projesi’ne uygun olmayışı ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılması kararlaştırılmıştı. Eski kütüphane yaklaşık 5 ay önce boşaltılarak yerine de 6 katlı yeni bir kütüphane binası yapılması için ihaleye çıkılmıştı.

Kırşehir’de yılda 320 bin gibi büyük bir okuyucu kitlesine sahip Lütfi İkiz Halk Kütüphanesi, binasının yıkım kararı üzerine, geçen Mart ayında Medrese Mahallesi 97. Sokak’taki adrese taşınarak geçici binada hizmet vermeye devam ediyor.