Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak’ta tespit edilen 7, Şemdinli kırsalında ise 8 bölücü terör örgütü hedefinin düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı. İki hava harekatında ilk tespitlere göre 12 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.
TSK’dan yapılan açıklamaya göre; 08 Temmuz 2016 tarihinde 06.47-07.31 saatleri arasında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Şemdinli-Habeşti kırsalına, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendi. Bölgede tespit edilen sekiz hedef (BTÖ mensubu terörist grubu ve sığınağı) ateş altına alınarak imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.
Avaşin/Basyan bölgesine icra edilen hava harekâtı
Öte yandan, 08 Temmuz 2016 tarihinde 07.52-08.54 saatleri arasında alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Irak kuzeyi Avaşin/ Basyan bölgesine, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendi. Bölgede tespit edilen yedi hedef (BTÖ mensubu terörist grubu ve sığınağı) ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.
Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.
İcra edilen iki hava harekâtında ilk tespitlere göre 12 BTÖ mensubu etkisiz hale getirildi.