Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, gençleri tarih ve medeniyet mirasımızla buluşturmak ve onlara tarih şuuru kazandırmak amacıyla Anadolu, Çanakkale ve Balkanlar’a “Bir Günde Bin Yıl-Tarih ve Medeniyet Gezileri” düzenliyor.
“Bir Günde Bin Yıl Anadolu” gezileri kapsamında 81 ilden 10 binden fazla öğrencinin katılımıyla Edirne, İstanbul, Bursa, Konya, Manisa, Kayseri, Amasya, Sivas, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Erzurum’da Selçuklu ve Osmanlı dönemine tanıklık etmiş tarihi ve kültürel mekanlar gezilecek. İlki bin öğrencinin katılımıyla 12 ve 19 Aralık tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilen gezilerin ikincisi 16-17 Nisan tarihlerinde Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenecek. Gezilerin üçüncüsü ise bin öğrencinin katılımıyla 23-24 Nisan tarihlerinde Manisa’da gerçekleştirilecek. Gezi kapsamında gençler, bu yıl 476.’sı düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne de katılacaklar.
KYK’lı gençler arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirerek tarihi mirasımızı geleceğe aktarmayı amaçlayan gezilerin profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.