Diyarbakır’ın Bismil ile Lice ilçelerinde teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuşlar Erdem Ünal ve Ayhan Kaya’nın naaşları, memleketlerine uğurlandı. Törende, şehit eşi Derya Ünal’ın "İftarını açmaya geliyordu, nasıl kıydılar, kahpece arkasından vurdular" feryadı yürekleri dağladı.
Bismil’de iftar yapmak için evine yetişmeye çalışırken teröristlerin arkasından ateş açarak şehit ettiği Jandarma Uzman Çavuş Erdem Ünal ile operasyonun sürdüğü Lice’de teröristler tarafından yapılan roketatarlı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Kaya için uğurlama töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 2. BHHM Komutanı Atilla Darendeli, şehit Erdem Ünal’ın eşi Derya Ünal ve iki çocuğu ile vatandaşlar katıldı.
BİR ASKER BAYGINLIK GEÇİRDİ
Şehitlerin naaşının katafalka konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu. Bu sırada tören mangasında bulunan bir asker, baygınlık geçirerek düştü. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği asker, hastaneye kaldırıldı. Törende, daha sonra şehitler için dua okundu.
"KAHPECE ARKADAN VURDULAR"
Şehitlerin cenazelerinin memleketlerine götürülmek üzere ambulansa konulduğu sırada kızı ve bir yaşındaki oğlu ile birlikte tabutun başına gelen şehit Erdem Ünal’ın eşi Derya Ünal, ağıtlar yaktı. Eşinin tabutuna sarılan Ünal’ın, "Bunlara sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum. Çocuklarıma kim hesap verecek. Bir yaşındaki çocuğumun hakkını helal etmiyorum. Çocuklarım ’baba’ diyemeyecek. Kimse bizi anlayamaz. Beni sadece şehit eşleri anlar. Mübarek günde suçumuz neydi. İftarını açmaya geliyordu. Nasıl kıydılar, kahpece arkadan vurdular" sözleri yürekleri dağladı.
Tören, Jandarma Uzman Çavuş Erdem Ünal’ın naaşının Yozgat’a, Şehit Piyade Uzman Çavuş Ayhan Kaya’nın naaşının ise memleketi Konya’nın Ilgın ilçesinde uğurlanması ile sona erdi.