KAYSERİ (AA) - Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Kestutis Kudzmanas, Başkan Mustafa Çelik'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kayseri'nin, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu belirtti.

İki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kudzmanas, şunları kaydetti:

"Öncelikle göreve yeni seçilmiş olmanızdan dolayı tebrik ediyor, görevinizde başarılar diliyorum. Kayseri, Türkiye'nin en önemli ticaret ve sanayi şehirlerinden birisi. Başta ekonomi olmak üzere eğitim, kültür gibi alanlarda iş birliğini artırmak istiyoruz. Ayrıca AB projeleri konusunda da ortak çalışma yapılabilir. İki ülke arasında son dönemde en üst düzeyde siyasi gelişmeler kaydediliyor. 2013 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ülkemizi ziyaret etmiş, ardından da bizim cumhurbaşkanımız 2014 yılında Türkiye'ye gelmişti. Yaşanan bu siyasi yaklaşım ekonomik, ticari ve kültürel alandaki gelişmeler açısından da güzel sinyaller veriyor. Biz de bunu daha üst noktalara çıkarmak için buradayız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de kabul ettiği ilk yabancı konuğun Litvanya Büyükelçisi Kudzmanas olduğunu ifade etti.

Çelik, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi adına belediye olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Başkan Çelik, Kudzmanas'a bezemeli cam vazo, Kudzmanas da Çelik'e Litvanya'ya özgü bir kol düğmesi hediye etti.

- Kudzmanas KTO'da 

Büyükelçi Kudzmanas, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyaretinde de karşılıklı ticaret hacminin artması için Kayseri’de bulunduklarını, kentin sanayi ve ticaret potansiyelinin farkında olduklarını belirtti.

Hiçyılmaz ise Litvanya ile Kayseri arasında daha sıkı ticari ilişkiler kurulabileceğine inandıklarını kaydetti.

Türkiye ile Litvanya arasındaki ticaret hacminin yüksek olmadığını belirten Hiçyılmaz, "Bu kapsamda ziyaretinizi önemsiyorum ve dış ticaret hacmimizin yükselmesi anlamında Kayseri ile ülkeniz arasında daha fazla iş birliği imkanı bulabileceğimizi düşünüyorum. Karşılıklı olarak, ihracatımızı artıracak yolları konuşabilir ve geliştirebiliriz" ifadelerini kullandı.