KAYSERİ (AA) - Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'yü ziyaret etti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Kudzmanas, Litvanya'nın başta mobilya olmak üzere tekstil ve beyaz eşya sektöründe  büyük gelişim gösterdiğini ifade ederek, bu sektörlerde ileri seviyede olan Kayseri ile ticaret köprüsü kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye ile daha önce mobilya ihracatı alanında çok iyi bir noktaya geldiklerini kaydeden Kudzmanas, "Şu an mobilya ihracatı durdu. Amacımız, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerimizi güçlendirip önemli bir ticaret köprüsü kurmak" ifadelerini kullandı.

Litvanya'da ormanlık alanın fazla olmasından dolayı gelişen mobilya sektörü sayesinde yıllık 2 milyar doların üstünde mobilya ihracatı yapıldığını belirten Kudzmanas, Litvanya ile Türkiye'nin üretim alanlarının birbirine çok benzediğine dikkati çekti.

Kudzmanas, iki ülkenin ticari ilişkilerinin daha iyi noktaya getirilmesini temenni etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Hasyüncü ise Kayseri Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi. Bölgede bine yakın fabrikanın bulunduğunu ifade eden Hasyüncü, şunları kaydetti:

"Bölgede bulunan fabrikalarda 60 binin üzerinde çalışan var. Altyapıyla ilgili hizmetlerin tamamı bölgemiz tarafından verilmektedir. Özellikle çarpık sanayileşmenin önlenmesi için devlet tarafından teşvik veriliyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde yabancı yatırımcı sayısı az. Litvanya, özellikle mobilya alanında gelişmiş bir ülke. Yatırım alanında iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyarız."