LONDRA (AA) - İngiliz polisi, başkent Londra'daki terör saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, biri polis 20 kişinin yaralandığını bildirerek, "Saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Saldırgan etkisiz hale getirildi." açıklamasını yaptı.

<br class="k-br" />

İngiliz polisi, İngiliz Parlamentosu yakınında Westminister köprüsünden silah sesleri geldiğini, öğleden sonra yerel saatle 14:40’da güvenlik güçlerinin bilgilendirildiğini açıkladı.

Olay sırasında İngiliz Parlamentosu’ndaki oturumları takip eden AA muhabirleri, kimsenin parlamentodan çıkışına izin verilmediğini kaydetti.

Bölge tamamen polis kordonuna alınırken, Westminister Köprüsü ve metro istasyonu kapatıldı.

'Başbakan May parlamentodan konutuna getirildi'

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, "Başbakan Theresa May parlamentodan konutuna getirildi. Şu an durumu takip ediyor." denildi.

Eldeki ilk bilgilere göre olay bir terör saldırısı

İngiliz polisinden yapılan açıklamada eldeki ilk bilgilere göre olayın bir terör saldırısı olarak görüldüğü belirtildi.

<br class="k-br" />

ABD'den saldırıya ilişkin açıklama

ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiliz parlamentosu ve civarında yaşanan saldırılarla ilgili bilgilendirildiği belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Twitter'dan yaptığı açıklamada Trump'ın Londra'daki saldırılarla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmelerin takip edildiğini iletti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan terörle mücadele mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa ülkelerinin organize bir şekilde terörle mücadele etmesini istedi.

Londra’daki terör saldırısının ardından bir açıklama yapan Hollande, "Bu tür saldırıların engellenmesi için gerekli bütün koşulları yaratmalıyız. Avrupa düzeyinde bu konuda organize olmamız gerekir. "dedi.

İngiltere halkı ile terörle mücadele dayanışma içinde olduklarını kaydeden Hollande, "Terörizm hepimizi ilgilendiren bir konu ve terör saldırılarına hedef olan Fransa, İngiliz halkının yaşadığı acıları çok yakından tanıyor." ifadesini kullandı.

Fransa’da diğer siyasi parti temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda, saldırıyı kınadılar ve İngiltere’ye dayanışma mesajı gönderdiler.

Muhabir: Gökhan Kurtaran