Çorum’dan, lösemili çocuğunun tedavisi için eşyalarını satarak iki çocuğuyla Samsun’a gelen ve 3,5 aydır lösemi derneğinin misafirhanesinde kalan anne, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Bir buçuk yıl önce lösemiye yakalanan oğlu Haktan tedavisi için Samsun’a gelen Hülya Canbaz ve iki çocuğunun tek sığınabildikleri yer Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği(LÖSAM) oldu. Şiddetli geçimsizlik yüzünden eşinden ayrılan Canbaz, oğlunun lösemiye yakalanması üzerine tedavi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine geldi. Maddi durumunun kötü olmasından dolayı Çorum’da kirada oturduğu evin eşyalarının bir kısmını satarak Samsun’a gelen aile, LÖSAM’ın aileler için açtığı misafirhanede kalmaya başladı. Yaklaşık 4 aydır bu misafirhanede kalan ailenin kalabileceği hastane ve misafirhane dışında başka bir yer yok. Sürekli oğlunu hastaneye götürmek zorunda kalan Hülya Canbaz, yanından ayıramadığı için 1. sınıfa giden kızını 2 aydır okula gönderemiyor. Zor durumda olduğunu belirten Hülya Cambaz, hayırseverlerden yardım bekliyor. Okula gidemediği için üzüldüğünü belirten 7 yaşındaki Yağmur Nisa Uzun, okuluna kavuşmanın hayalini kuruyor.

"Büyüklerimizden maddi manevi yardım bekliyorum"

3,5 aydır derneğin misafirhanesinde kaldıklarını belirten Hülya Canbaz, "Tedavi için hastaneye gittiğimizde hastanede kalıyoruz, onun dışında buradayız. LÖSAM’ın desteğiyle ayakta kalabiliyorum. Buradan başka gidecek yerim yok. Çorum’daki evi boşaltmak zorunda kaldım. Maddi durumum elvermediği için eşyalarımın bir kısmını sattım, bir kısmını da arkadaşımın evine koydum. Onları da satacağım. Burada ev tutamam çünkü maddi gücüm yok. Tek gelirimiz oğlumun bakım parası. Eşimden şiddetli geçim yüzünden ayrıldık. Yakınlarımız da fazla ilgilenmiyor. Kızım birinci sınıfa gidiyor. Öğretmenleri kırtasiye gereçlerini karşıladılar. Fakat kızım iki aydır okula gidemiyor. Çünkü bırakacak kimsem yok. Hastaneye gidiyoruz onu da yanımda götürmek zorunda kalıyorum. Başımızı sokacak bir ev istiyorum. Büyüklerimizden maddi manevi yardım bekliyorum" dedi.

"Bana ilik bulunmasını istiyorum"

Hayali polis olmak olan lösemili 8 yaşındaki Haktan Uzun, giydiği polis kıyafetlerini üstünden çıkarmıyor. Şehitlere çok üzüldüğünü belirten Uzun, "Allah’ım şehitlerimizin ailelerine yardım etsin. İnşallah o pis teröristler geberir. Allah onları ıslah etsin. İnşallah teröristler yok olur, FETÖ yakalanır biz de sonsuza dek huzura ereriz. Başbakanımıza da Allah yardım etsin, onun için de zor. Cumhurbaşkanımıza Allah sağlık versin, başımızdan eksik etmesin. Şehit ailelerine sabır diliyorum. Onlar üzülmesin şehitler cennette. İsteğim oluyor ama annemin maddi gücü olmadığı için söyleyemiyorum. Asker kıyafetim olmasını isterim. Bana ilik bulunmasını isterim. Ev tutmak istiyoruz ama tutamıyoruz. Bakım parasını versek bu sefer de ne yiyip içeceğiz. Onun için bize bir ev tutulmasını isterim" diye konuştu.