Denizli’de yaşayan 19 yaşındaki Nazlı Konar, 7 sene önce yakalandığı lösemi hastalığını ablasının iliği ile yendikten sonra hayali olan Pamukkale Üniversitesi Psikolojik, Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümünü kazanmayı başardı.
Denizli’de yaşayan 19 yaşındaki Nazlı Konar, 7 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığını kendisine ablasının iliğinin nakledilmesi üzerine yendikten sonra Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR bölümünü kazandı. Konar, aynı zamanda tedavi sürecinde tanıştığı ve kendisine destek veren Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) için gönüllü olarak çalışıyor.
Şikayetler üzerine doktora giden ve lösemi teşhisi konulan Konar, 2 yıl boyunca yoğun kemoterapi ve yüksek risk tedavisi gördü. İlik konusunda şanslı olan Konar, ablasının iliği yüzde yüz uygun olunca 28 Aralık 2009 yılında nakil gerçekleştirildi.
Hastalığı hakkında bilgi veren Nazlı Konar, “Hastalığa 7 yıl önce yakalandım. O zaman 12 yaşındaydım. Çeşitli belirtilerle başladı bu hatalık, baş ağrısı, halsizlik, yüksek ateş, boğazımın şişmesi gibi, bu şikayetlerle doktora başvurduğumda, doktorum kan testi sonucunda şüpheli şeyleri gördüğünü söyleyerek, bizi Ege Üniversitesi Hastanesine yolladı. Tabii ki yoğun kemoterapi tedavileri oldu, yüksek risk tedavisi gördüm. Bu nedenle ilik nakli oldum” dedi.
“Hastalık sürecinde gelecek hayallerimi kurardım”
Hastalığı yenme konusunda hep umutlu olduğunu belirten Konar, “İlik nakli için çok beklemedik. Çünkü çok şükür, ablamın iliği yüzde yüz uyumluydu. Bu benim için büyük bir şanstı ve 28 Aralık 2009’da ilik nakli başarılı bir şekilde geçti. Bu tarih benim ikinci doğum günüm. Ben o şekilde ifade ediyorum o tarihi. Daha sonrasında tabii ki, dikkat süresi başladı. Bu hastalıkta hijyen çok önemli ve ilaçların düzenli kullanılması çok önemli, hepsine çok dikkat ettim. Hastalık süreci boyunca hiçbir zaman moralimi bozmadım, Hastalıkta, hep iyileşeceğim zaman gerçekleştireceğim hayallerimi düşündüm. Çok şükür bu hayallerimden bir tanesini gerçekleştirdim. Bu yıl psikolojik, danışmanlık ve rehberlik bölümünü kazandım. İnşallah Pamukkale Üniversitesi’nde okuyacağım ” diye konuştu.
Hastalığı yenmesinde LÖSEV’in kendisine çok yardımcı olduğunu aktaran Konar, “Bu hastalıkta en büyük şansım LÖSEV gibi bir aileye sahip olmamdı. Çünkü bu hastalığı LÖSEV sayesinde hem maddi, hem de manevi açıdan daha kolay atlatmayı başardık. Her zaman manevi olarak bizim yanımızdaydı, maddi destekleriyle de yanımızdaydı. Dolayısıyla babam da bu hastalığı daha rahat atlatmaya sebep oldu. Bu nedenle LÖSEV’e ne kadar teşekkür etsek az olur. Şimdi ben de bu hastalığı atlattım ve hasta kardeşlerime destek oluyorum. Bu nedenle LÖSEV’e destek oluyoruz. Burada iyileşmiş hastaların ailelerine dağıttığımız ürünlerimiz mevcut. Hastalarımızın aileleri için ücretsiz olarak bu ürünleri alıyorlar. Bu şekilde yaptığımız etkinlikler oluyor. Ben çok severek bu etkinliklerde bulunuyorum. Her insanın duyarlı olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir İrtibat Bürosu Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Selin Topçuoğlu, “Bugün arkamızda görmüş olduğumuz TIR’ımızla Denizli’deyiz, Bayramyeri Meydanındayız. Bu TIR’ımızla Denizli’de yaşayan ailelerimiz geliyor. Bunların haricinde de tüm etkinliklerimizde olduğu gibi aynı Nazlı gibi hastalığı atlatan gencimiz, tedavisi devam etmekte olan çocuklarımıza moral vermek, bireylerimizin yanında olmak adına da, tüm etkinliklerimizde bizimle birlikte oluyorlar. Bir aile gibi hastalarımızı iyileştikten sonra kesinlikle yalnız bırakmıyoruz. Bir aile gibi yıllar boyunca birlikte, şuanda tedavisi devam eden, yardıma, maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olan tüm hastalarımıza ulaşmak adına hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.