Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) giren çocuklarını bekleyen babalar, "Babalar Günü"ne "Anneler Günü" kadar değer verilmediğini söylediler.
LYS’nin ikinci gününde çocuklarını yalnız bırakmayan babalar, çocuklarının sınavdan çıkmalarını heyecanlı bir şekilde beklediler. LYS’nin Babalar Günü’ne denk gelmesiyle de farklı duygular yaşayan babaların en büyük isteği çocuklarının sınavlarının iyi geçmesi. Çocuklarından iyi bölümler kazanmaları beklediklerini belirten babalar, kazanmazlarsa da yine çocuklarının yanında olarak onlara destek vereceklerini söylediler. "Babalar Günü"nün "Anneler Günü" kadar değer görmediğini söyleyen babalar, en az anneler kadar babaların da önemli olduğunu dile getirdiler.
CİCİOĞLU: "BABALAR GÜNÜ’, ’ANNELER GÜNÜ’ KADAR COŞKULU DEĞİL"
Dört çocuğunun sonuncusu olan kızını bekleyen Mehmet Cicioğlu, "Babalar Günü’, ’Anneler Günü’ kadar coşkulu değil. Aslında anneler kadar babaların da çocukların yetişmesinde emeği fazla. Çocuklarımız önemlidir fakat onları yetiştiren anne babalar da önemlidir. Babalara ve annelere böyle günler verilerek anlamlandırılması çok önemlidir. Anne babanın en büyük isteği çocuğunun başarısıdır. Böyle bir günde de sınava girmesi ve gülerek çıkması en büyük mutluluğumuz olacak" dedi.
ÖZ: "’ANNELER GÜNÜ’ KADAR RAĞBET GÖRMÜYOR"
Heyecanlı bir şekilde oğlunun sınavdan çıkmasını bekleyen Nadir Öz, " ’Babalar Günü’ olduğunun da farkında değiliz çünkü sınav modundayız. 365 günde kaç tane böyle kutlanan gün var bilmiyorum ama ’Babalar Günü’ de güme gidenlerden herhalde. ’Anneler Günü’ kadar rağbet görmüyor. Sınavdan gülerek çıkarsa en büyük hediye bizim için" diye konuştu.
CELEP: "CENNET ANNE VE BABALARIN AYAKLARI ALTINDADIR"
Kızının sınavının iyi geçmesi için dua ederek kızını bekleyen İmam Celep, "Babalarda en az anneler kadar değerlidir. Çocuğumdan öğretmenlik bekliyorum. Benim için en büyük hediye olur. Ama kazanamazsa da yanındayım" şeklinde konuştu.