Mesajında Türkçenin önemine değinen Başkan Mahçiçek şu ifadelere yer verdi.

“Dil milletleri millet yapan en önemli esastır. Bir toplumun dil duygusu azalırsa, irade ve güven de azalır. Dilimize sahip çıkmak demek, milletimize, bayrağımıza, vatanımıza devletimize sahip çıkmak demektir. Eğer dilimize sahip çıkmazsak her zaman başka milletlerin sömürüsü altında olmak zorundayızdır. Eğer millet olarak kendi kimliğimize sahip çıkamazsak, kendimizden emin olamazsak ayakta kalmamız güç olacaktır.

Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesinde de belirttiği gibi "Kendi ana dilini konuşmayan bir toplum başkalarına da katkı sağlayamaz” bilinci ile hareket ederek, gelecek nesillerimizin bu değerlere sahip çıkmasını temenni ediyorum.

Ayrıca Cumhurbaşkanımızın “bütün tabelaları sökün Türkçe isimler kullanalım” çağrısından sonra işyerlerinin isimlerinin zorunlu hale getirilmesi de bizim dilimize sahip çıktığımızın en önemli kanıtıdır.

Bu konuda bilinçli ve farkında hareket etmek için ilk atmamız gereken adım tabi ki okumak ve yazmaktır. Gelecek nesillerimizi okumaya teşvik etmek için Onikişubat Belediyesi olarak eğitime 51 Milyon yatırım yaptık. Model bir projeye öncülük ederek, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde, “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” ile 400 Bin kitabı öğrencilerimizle buluşturarak tam 1 Milyon 660 Bin okuma oranı elde ettik. 2019 yılında ise 2,5 Milyon okuma oranı hedeflediğimiz projede gelecek nesillerimizin doğru Türkçeyi kullanarak, okumasını ve kültür seviyelerini arttırmayı hedefledik.

Yine eğitime destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Sosyal Etkinlik Merkezlerimizle ortaokul ve üniversiteye hazırlık takviye kurslarını öğrencilerimize ücretsiz olarak verdik. Bu kurslarımız neticesinde bu yıl ortaokul takviye kurslarımızda %81 başarı oranı sağlarken, üniversite hazırlık takviye kurslarımızda %70 başarı oranı ile 300’e yakın öğrencimizi üniversiteye yerleştirdik.

Mahçiçek” Bize Biz Olmayı Öğreten Dilimiz ve Tarihimizdir”

Biz istiyoruz ki, gelecek nesillerimiz alanında en iyisi olsun. Türkçesini doğru kullanan ve okuyan bir nesil olsun. Kültürünü, tarihini, geçmişini en iyi bilen nesiller olarak yetişsin. Tıpkı bizlerin de yaptığı gibi bir sonraki nesillere bu önemli bilinci aşılasın. Çünkü, bize biz olmayı öğreten, dilimiz ve geçmişimizdir. Okumanın, bilgilenmenin önemini belirten bu önemli günde emeği geçen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyor, Türk Harflerinin Kabulünün yıldönümünü kutluyorum"