MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesinin sürdürülebilir enerji alanındaki yatırımlarından Çöpgazdan Elektrik Enerjisi Üretme Projesi'nin, Türkiye için Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) tarafından Sürdürebilir Enerji Yatırımları Üstün Başarı Ödülü'ne layık görüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, TURSEFF’in, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından Türkiye'nin uzun vadeli enerji stratejisini desteklemek amacıyla oluşturulan özel bir finansman programı olduğu anımsatıldı.

Söz konusu finansman programı kapsamında, yerel ve uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip aracılığıyla olası müşterilere, sürdürülebilir enerji finansmanı projelerinin tanımlanması, geliştirilmesi ve TURSEFF kredilerine uygun şekilde başvurabilmelerini sağlamak için destek verildiği belirtilen açıklamada, teknik destek paketinin ücretsiz verildiği, finansmanın ise Avrupa Birliği (AB) ve İklim Yatırımları Fonu (CIF) tarafından sağlandığı aktarıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından takip edilen proje kapsamında 2013 yılından beri Katı Atık Sahasında oluşan metan gazından saatte 2, 4 MW elektrik enerjisi üretildiği bildirilen açıklamada, projenin hizmete girmesiyle birlikte, aynı yıl kenttin "Hava Kalitesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Havası En Temiz İl" olarak ilan edildiği ifade edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Çöpgazdan Elektrik Enerjisi Üretme Projesi kapsamında layık görüldüğü Sürdürebilir Enerji Yatırımları Üstün Başarı Ödülü'nü yarın İstanbul'da düzenlenecek törenle alacağı kaydedildi.