MALATYA (AA) - Malatya'da üreticilerin ihbarları doğrultusunda meyve bahçelerinde don hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı. 

Tarım Sigortaları Havuzu İşletmesi (TARSİM) Malatya Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 4 Nisan gecesi Malatya genelinde hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesi sebebiyle 1250 metre rakımın altında olan yerlerde don hadisesi meydana geldiği bildirildi. 

Don hadisesi kapsamında TARSİM'e 6 binin üzerinde hasar ihbarı yapıldığı kaydedilen açıklamada, bugün 70 eksperin bahçelerde ayrı ayrı hasar tespit çalışmalarına başladığı belirtildi.

Sigortasını yaptıran üreticilerin endişe etmemesi istenen açıklamada, "Herhangi bir hasar olması halinde yapılması gereken, bahçedeki ürünlerin mutlaka kontrol edilmesi, hasar olduğundan emin olunması halinde ise yetkili sigorta şirketinin acentesine hasar ihbarında bulunulmasıdır. TARSİM olarak her zamanki gibi üreticimizin yanındayız. Gereken çalışmalar titizlikle ve en hızlı şekilde sürdürülmektedir” ifadeleri kullanıldı.