MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, belediyenin yürüttüğü üstyapı çalışmasını inceledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert ile çalışmaların devam ettiği Fahri Kayahan bölgesine geldi.

Burada konuşan Çakır, Fahri Kayahan bölgesinin yeni bir alt merkez olduğunu belirterek, "Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından sürdürülen altyapı  çalışmalarının tamamlandığı yerlerde üstyapı düzenleme çalışmalarımız da büyük bir hızla devam ediyor. Bisiklet ve yürüyüş yolları, cep otoparklar ve engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabilecekleri kabartmalı taşlardan kaldırım çalışmalarıyla standartları yüksek çalışmalar yapıyoruz. Fahri Kayahan bölgemizde 20 kilometrelik bir yol çalışmamız var. Sadece bu bölgemizde toplamda 40 kilometre kaldırım çalışması yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çakır, çalışmaları kısa bir süre içerisinde tamamlayacaklarını kaydetti.

Malatya genelinde bir çok cadde ve sokakta kaldırım, yeşillendirme, aydınlatma, yol açma ve genişletme çalışması yürüttüklerini anlatan Çakır, "Daha önce 220 civarında cadde ve sokağımızda değişim ve dönüşüm çalışmalarımızı tamamlamıştık. Bu dönem içerisinde de inşallah kalan bölgeleri tamamlayacağız" açıklamasında bulundu.

Çakır, Fahri Kayahan bölgesinde Büyükşehir Belediyesinin çalışmasının yanı sıra ilçe belediyelerinin de sokaklarda bazı işleri yaptığını kaydetti.

- Malatya'da Çevre Komitesi Toplantısı ve Sürdürülebilir Kentler Forumu düzenlenecek

Malatya'da Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Çevre Komitesi Toplantısı ve Sürdürülebilir Kentler Forumu düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 13-14 Kasım tarihlerinde tertiplenecek toplantının birinci gününde, yıl sonunda Paris'te gerçekleştirilecek İklim Değişikliği Çevre Sözleşmesi'ne ilişkin 21. Taraflar Konferansı'nın önemi üzerinde durularak teşkilatın ilk çevre komitesi toplantısı yapılacak.

Teşkilat üyeleri ve ortaklarıyla 2016 yılı gündeminin de oluşturulacağı bu toplantıda, teşkilat bölgesindeki iyi uygulamalar ve yerel yönetimlerin çevre politikalarına bakışları değerlendirilecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülen Malatya Entegre Çevre Projesi ile ilgili de bir sunum yapılacak.

İkinci günse katılımcıların sürdürülebilirlik vizyonlarını tartışmak üzere daha geniş bir tartışma platformu yaratmak ve şehirlerarası bilgi ve tecrübelerin paylaşımını sağlamak amacıyla Sürdürülebilir Kentler Forumu düzenlenecek.