MALATYA (AA) - Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarında 3 bin 507 iş başvurusu yapıldı, 394 kişi işe yerleştirildi. 

İŞKUR İl Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, Malatya Valiliği koordinatörlüğünde geçen yıl 4'üncüsü düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'yla iş gücü arz ve talep edenlerin bir araya getirilmesi, iş gücü piyasası hakkında bilgilendirilmesi, istihdama girişin kolaylaştırılması, işsizlere iş arama süreçlerinde rehberlik-danışmanlık hizmeti verilmesi ve iş verenlere nitelikli iş gücü temininde yardımcı olunmasının amaçlandığı belirtildi. 

İş arayanları, iş verenleri, öğrencileri ve çalışanların hedef kitle olarak benimsendiği fuarın, iş gücü piyasasıyla ilgili tüm aktörleri bir araya getirerek işbirliğini geliştirmeyi hedeflediği kaydedilen açıklamada, fuarı yaklaşık 7 bin kişinin ziyaret ettiği ve 3 bin 507 iş başvurusunda bulunulduğu bildirildi.

Başvurulardan 394’ünün işe yerleştirmeyle sonuçlandığının tespit edildiği vurgulanan açıklamada, "İşe yerleştirme sayıları fuar etkinliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Malatya'da istihdama katkıda bulunan firmalarımızın katkı ve destekleriyle gerçekleştirilen Malatya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının 2015 yılında daha etkin ve verimli bir şekilde yapılması için Çalışma ve İş Kurumu tüm imkanlarını kullanmaktadır. Fuara katılım sağlayan iş veren ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.