MALATYA (AA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak göreve başlamasının ardından ilk ziyaretini Darende ilçesine yaptı.

Vali Toprak, ilk Darende’yi görmekten, ilçedeki tarihi, kültürel değerler ve manevi atmosferi solumaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Vali Toprak Darende ziyaretinde Belediye Başkanı Süleyman Eser’i makamında ziyaret ederken, ziyarete Merkez Valisi Adnan Yılmaz da katıldı.

Vali Toprak, Yılmaz ve Eser daha sonra Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti.

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateş Toprak ve beraberindekilere külliye hakkında bilgi verdi.

Malatya’nın güzel ilçelerinden ve kutlu bir ocağın olduğu, manevi atmosferin yoğun olduğu bir noktada bulunduğunu kaydeden Vali Toprak, "Vatandaşlarımız rahat ve hoşgörü içerisinde yaşatma adına, kadim değerlerimizle inancımızla, buluşturmak adına Malatya’da çalışmaya başladık. Başladıktan hemen sonra ilk olarak Darende’ye geldik burada ziyaret ve temaslarda bulunuyoruz. Darende önemli bir nokta ve sadece Malatya için değil ülkemizin en önemli kutup noktalarından biri ve şuanda da burada kutlu ocakta Somuncu Baba Hazretlerinin o güzel sevgi ve hoşgörü ocağında yine bugüne kadar gelen güzel insanlarla birlikteyiz. Bu güzel insanlarla birlikte ülkemizi devletimiz var etsin, daha güçlü kılsın" diye konuştu.

Darende için başlanılan ve hazırlanan projeler bittiğinde ilçenin ülke adına önemeli bir değer olacağını sözlerine ekleyen Vali Toprak, "Çünkü sadece inanç noktasından baktığımızda önemli bir değer ama önemli kanyon, kale var. İnsanlarımızın suyla buluşacakları önemli mekanlar var. Gönül dünyasının huzur bulması ve ferahlaması adına Darende önemli bir yer. Ben herkese teşekkür ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Toprak daha sonra ilçeden ayrılarak Malatya'ya geri döndü.