MALATYA (AA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak, Eski Akçadağ Belediye Başkanı Bayram Karaaslan ve mahalle muhtarlarını makamında kabul etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Toprak'ı ziyaret eden Eski Akçadağ Belediye Başkanı Karaaslan ve mahalle muhtarları, ilçelerinde ve mahallerinde yaşamış oldukları ve bazılarında mahkeme süreci devam eden meralarda yaşanan sorunları dile getirerek çözümü konusunda yardım talebinde bulundu.

Vali Toprak, mahkeme süreci devam eden bazı meralarla ilgili olarak konunun takipçisi olduğunu belirterek, ilgililerden de mesken inşa edilen meralarda da incelemelerde bulunulmasını ve konunun araştırılarak kendisine bilgi verilmesini isteyeceğini kaydetti.

Toprak'a iletilen bir ayrı sorun olan kapalı sulama sistemi talebi ile ilgili olarak da muhtarlar, şu an için açık sulama sistemi olan kanallarda kayıp-kaçak oranının fazla olduğunu, bunun önüne geçilebilmesi için de kapalı sulama sistemine geçilmesinin faydalı olacağını ifade ederek bu konudaki taleplerini dile getirdiler.

Vali Toprak, konuyla ilgili olarak Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü ile görüşülmesini, vatandaşların bu konudaki taleplerini kendisine ileterek konu hakkında bir çalışma yapılmasını ve çözümü konusunda neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verilmesini istedi.

Toprak, "Bizler, sizlerin sorun ve sıkıntılarını çözmek için bu makamlardayız. Kapılarımız tüm vatandaşlarımıza her zaman açıktır ve herkes çekinmeden gelerek istek ve sıkıntılarını bizlere elbette iletecek. Bizler de, onların sorunlarına çözüm bulmak ve taleplerini yerine getirmek için çaba göstereceğiz." ifadelerini kullandı.