MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, asfalt robotları üzerine takılan teçhizatla tuzlama çalışması yapıyor. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez ve ilçe yollarında yoğun bir şekilde kullanılan asfalt robotları, kış aylarında tuzlama aracı olarak kullanılıyor. Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı Makine ve Tesisler Müdürlüğü bünyesinde kullanılan asfalt robotları, üzerine takılan teçhizatlar sayesinde tuzlama yapabiliyor.

Araç gereç parkından maksimum verim almak için her türlü Ar-Ge çalışmasını yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya halkına daha kaliteli hizmetler üretmek için çalıştıklarını kaydetti.

Büyükşehir planlamasında, hizmetlerin daha kalıcı ve kaliteli olması için araç gereçlerin alınmasının gerekliliğine işaret eden Çakır, ilk olarak bu eksiklikleri giderdiklerini vurguladı. Araçlardan maksimum verim alabilmek için çeşitli Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını kaydeden Çakır, "Bu sayede araçlarımızdan 12 ay boyunca faydalanıyoruz. Yazın asfaltta kullandığımız asfalt robotlarını kış aylarında tuzlama aracı olarak kullanıyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen belediye personellerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.