MALATYA (AA) - RAMAZAN KAYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi, Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürler yayımlanmasına tepki olarak, şair Necip Fazıl Kısakürek ile Dursun Ali Erzincanlı'nın dizelerini bilboardlara taşıdı. 

Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi, çevre yolu, Fahri Kayahan Bulvarı, Mehmet Buyruk Caddesi ile Tecde yolu gibi kentin işlek güzergahlarında 100 bilboarda, Dursun Ali Erzincanlı'nın "Selam sana nazlı Nebi, selam sana gözbebeği, Mevlana'nın kudretiyle selam", "Sen, kainatın yüreğinden hasretle kopan 'ah!'sın! Karanlık gecelerimize sabahsın! Sen Nebiyullahsın, sen Habibullahsın, sen Resulullahsın" ile Necip Fazıl Kısakürek'in "Efendim, kurtarıcım, habercim, Peygamberim sana uymayan ölçü hayat olsa teperim" sözlerinin yazılı olduğu afişler astı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman bilinçli bir şekilde karanlık odakların başlatmış olduğu kampanyalarla, kutsallara hakaret edildiğinin görüldüğünü söyledi. 

Her Müslüman gibi kendilerinin de kutsal değerlere, Hazreti Muhammed'e, Kur'an-ı Kerim'e saygı gösterilmesini beklediklerini dile getiren Çakır, "Bu tür hakaretlerin, saygısızlıkların da bir ifade özgürlüğü, demokratik özgürlük olarak sunulmasının doğru olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. İnsanlar değerlerine sahip çıkmak zorunda. Bizler de Peygamberimize olan sevgimizi, saygımızı bilbordlarda göstermiş olduk" diye konuştu.

-"Terörü kınadığımız gibi Peygamberimize saygısızlığı da kınıyoruz"

Hem Hazreti Muhammed'in tasvir edildiği karikatürlerin  yayımlanmasını hem de Fransa'daki terör saldırısını kınadıklarını vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

"Terör olayı, hem hükümet olarak hem devlet olarak defalarca kınandı. Bunu bizler de kınıyoruz. Özellikle İslamla bağdaşlaştırılması hiçbir Müslüman'ın kabul etmeyeceği bir olay. Dolayısıyla biz bunu nefretle kınıyoruz. İnsanlar kutsallara, değerlere saygı göstermesini öğrenmeliler ama bu hiçbir zaman terörü de doğurmamalı. Terörü kınadığımız gibi aynı şiddetle Peygamberimize olan saygısızlığı da kınıyoruz. Bunu birbirine karıştırmamak lazım." 

- Vatandaşlardan büyük beğeni aldı

Vatandaşların da ilanları büyük bir memnuniyetle karşıladığını kaydeden Çakır, "Büyük beğeni aldı. Bizim bu tür uygulamalarımız zaman içerisinde oluyor. Kutlu Doğum haftalarımızda, kandillerimizde oluyor. Yerel yönetim olarak da halkımızın sesi olmuş oluyoruz. Halkımızın duygularına tercüman olmuş oluyoruz" dedi.    

Çakır, afişlerin yaklaşık bir ay boyunca bilboardlarda kalacağını söyledi.