Polatlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, şehir merkezinde kooperatiflerine ait tapu ve imar sorununu çözen Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya teşekkür ettiklerini söyledi.

Yönetim kurulu üyeleriyle Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı makamında ziyaret eden Polatlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, ‘’25 yıl gibi uzun yıllardan beri devam eden tapu ve imar sorunu her yıl bizim kongremizin gündem maddelerinde yer alıyordu, devam eden sorun bir türlü çözülemiyordu. Esnaflarla bir araya geldiğimiz mali kongrede Başkan Mürsel Yıldızkaya sesimizi duydu, 25 yıldır çözülemeyen bu sorunumuzu çözdü. Tapumuzu aldık. Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya’ya kangren haline gelen bu sorunu çözdüğü için çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Başkan Kıymaz şunları söyledi: ‘’Kooperatifimize ait Cumhuriyet Mahallesi 138 ada 11 parselde yapılacak inşaatla ilgili verilen yetkilerin kullanımı hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi kararı alınmıştır. Ayrıca yapılan araştırma ve incelemeler öngörüleri yapılarak esnafımız için uygun koşulları sağlayacak, Polatlı’da bulunan yeterlilik belgesi ve kabiliyetini taşıyan müteahhit firmaların tercih edilmesi kararında mutabakat sağlanmıştır. Şu an yapılaşmanın yapılacağı alanda mevcut bulunan esnaflarımızı mağdur etmeden kendilerine gerekli zamanın tanınacağını ifade eden Sayın Ertuğrul Kıymaz, gerekli sürenin yasal mevzuatlara uygun hareket edilmesi amacıyla söz konusu inşaatın başlamasının gerek esnafımız açısından gerekse ilgili mevzuatlar ve üst merkez yönetimi ile yaptığımız istişareler neticesinde ilgili kuruluşlardan ve müteahhitlik firmalarından gelecek proje teklifler 15.07.2015 tarihine kadar değerlendirilecektir. Ayrıca, taraflarla görüşmelerin başlatılması ön görülmüş olup bütün bunların sonucunda açık ve şeffaflık içinde her türlü hukuksal yapı içerisinde Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin kendi kaynakları ile inşa edebileceği seçeneği değerlendirmeye alınmıştır. Bu konuda gerekli maliyet araştırmaları ve piyasa değerlendirme çalışmaları başlatılmıştır. Esnafımız için en uygun ve yararlı olan çalışma değerlendirilmeye alınacağı konusunda görüş birliğini oluşturduk. Herhangi bir aceleye mahal bırakmadan çalışmalarımız sürüyoruz.’’