İnönü Üniversitesi BESYO konferans salonundaki "3 Kıta 3 Doruk" konulu söyleşide dağcılık sporuyla uğraşan Yrd. Doç. Dr. Güçlü Özen ve Yrd. Doç. Dr. Zafer Doğru öğrencilere yaşadıkları anıları anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Güçlü Özen, Türkiye'de ve dünya genelinde dağlara tırmanışlar yaptığını belirterek, dağcılığın önemli bir spor dalı olduğunu söyledi.

Öğrencilerin aktif olduğu eğitimlerin daha kalıcı iz bıraktığını da dikkati çeken Özen, "Doğa en iyi öğretmendir. Çünkü size yaparak, yaşayarak öğrenme fırsatı sunar. Konfor alanlarımız var, içerisinde kendimizi rahat hissettiğimiz alanlar. Niye bu konfor alanında durmuyoruz da dışarı çıkma ihtiyacı hissediyoruz? Yeni tecrübeler, yeni deneyimler yaşamak için konfor alanından çıkıyoruz. Öğrenmek ve gelişmek için bir bedel ödemeliyiz ve konfor alanımızın dışına çıkmalıyız. Hep konfor alanında kalırsanız, yeni yerler keşfetme, yeni tecrübeler edinme şansınız olmaz." dedi.

Doğru, ise yaptıkları dağ tırmanışlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Doğanın birçok şeyi öğrettiğini ancak içinde riskler de barındırdığını dile getiren Doğru, bu sporla uğraşırken azami düzeyde dikkatli olmak ve güvenlik tedbirleri almanın gerekli olduğunu söyledi.

Konuşmalarının ardından Özen ve Doğru öğrencilerin sorularını cevapladı.