Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü (FTÖ) tarafından milli iradeyi devirmeye yönelik yapılan darbe girişimine karşı tepkiler sürüyor. Malatya şehir merkezinde toplanan birçok vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tutuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın çağrısıyla şehir meydanını doldurarak Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine izin vermeyen Malatyalılar, demokrasi nöbetine dün de devam etti. Farklı siyasi görüşlerden on binlerce kişi meydanları doldurdu, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.
Binlerce Malatyalı traktörlerle, pikaplarla, kamyonlarla, TIR’la, minibüslerle ve otomobillerle şehir turu atarak ‘Darbeye Geçit Yok Mesajı’ verdi.
Sabahın erken saatlerine kadar Hükümet Meydanı, İnönü ve Kışla caddelerinde nöbet tutan Malatyalılara, AK Parti İl Başkanlığı tarafından da sürekli olarak yalan ve yanlış bilgilere inanmamaları ve sokakları terk etmemeleri yönünde bilgilendirme mesajları atıldı.
Türkiye’ye yönelik düzenlenen darbe girişimine karşı tek yürek ve tek ses olan Malatyalılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek ikinci bir emre kadar sokakları terk etmeyeceklerini söyledi.