MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şeyhbayram Mahallesinde yapılan çok amaçlı sosyal tesisi, Engelliler Spor Merkezi olarak yeniden düzenlenerek engellilerin hizmetine sunuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şeyhbayram Mahallesi Engelliler Spor Merkezi açılış törenine Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, engellilere yönelik birçok merkezin ve faaliyetin gerçekleştirildiğini belirterek, "Engellilere yönelik hizmet veren bu tür alanların çoğaltılması gerekmektedir. Malatya genelinde ilçe belediyelerimiz ile birçok çalışma yapılmaktadır. Önemli olan bütün engellerin kaldırılması. Kentin her bölgesinde, kamuda ve özel sektörde engellerin kaldırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Aylin Aslan ise spor merkezini engellilerin fırsat eşitliğine yaklaşması yönünden pozitif bir adım olarak nitelendirdi.

Merkezin engelliler için çok güzel bir alan olduğunu dile getiren Aslan, bu tip merkezlerin çoğaltılması ve yaygınlaştırılmasını istediklerini belirtti.

Engelli Pınar Güler de Konya'dan Malatya'da geldiğini aktararak, "Malatya'ya gelirken bir tereddüt vardı öğrenci olduğumdan üniversiteye gidip gelirken sorun yaşayıp yaşamayacağımı merak ediyordum. Gelmeden birçok araştırma yaptım. Malatya, gerçekten engellilere yönelik sosyal ve kültürel aktiviteler bakımından birçok şehirden önde. Bunun için çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.