Malatya'da, başkasının yerine sahte kimlikle Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavına girdikleri belirlenen 12 kişi ile onlara yardım ettiği iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Malatya'daki e-sınav merkezinde gerçekleştirilen sürücü belgesi sınavına giren bazı adayların durumundan şüphelenen sınav gözetmenleri, durumu polise bildirdi.

Sınav merkezine gelen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, durumundan şüphelenilen 12 kişinin kimlik ve sınav giriş evraklarında inceleme yaptı. Araştırmada sınava girmek için Ağrı'dan Malatya'ya geldikleri belirlenen şüphelilerin sahte kimlik kullandıkları tespit edildi.

Ekipler, başkasının yerine sınava girdikleri öne sürülen ve "joker" olarak tabir edilen 12 şüpheli ile onlara yardım ettiği iddia edilen 2 kişiyi gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüpheliler, işlemlerin ardından "resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan", "başkasına ait kimlik ve kimlik bilgilerinin kullanılması" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.