MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kış sezonu karla mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve karla mücadelede alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar başkanlık etti.

Toplantıya 13 ilçenin belediye yetkilileri, ilgili daire başkanları, güvenlik ve sağlık birimleri temsilcileri katıldı.

Sarılar, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, karla mücadelede geçmiş yıllarda güzel işbirliği sergilendiğini, vatandaşların kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için bu yıl da bu çalışma örneğinin sergileneceğini belirtti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla ilgili uyarılarda bulunduğunu ifade eden Sarılar, "Büyükşehir Belediyesi olarak kış gelmeden önce çeşitli hazırlıklar yapmıştık. İlk etapta 5 bin ton tuz alımı yaptık. Bunun yanı sıra 500 ton solüsyon hazırladık. İhtiyaç duyulduğu takdirde yine solüsyon hazırlayacağız. Karla mücadelede ihtiyaç duyduğumuz araç ve iş makinelerinin gerekli bakımlarını yaptık. Ekipmanlarını hazırladık. Ekipler oluşturduk." ifadelerini kullandı.

Karla mücadele çalışmalarının 105 bölgeye ayrıldığını, bu bölgelerin tamamında 105 ekibin çalışma yapacağını aktaran Sarılar, mücadeleye Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ'den yaklaşık 450 civarında personel ile 240 iş makinesi ve aracın katılacağını kaydetti.

Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlardan hastalarını ve hamile kadınları kent merkezine getirmelerini rica eden Sarılar, son 2 yılda her türlü çağrıya gittiklerini, birçok kez çığ tehlikeleri yaşadıklarını ve hiçbir vatandaşın bu durumdan olumsuz etkilenmesini istemediklerini ifade etti.