Malatya'da, İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğunca düzenlenen "ROBOCOT 2016" etkinliği kapsamında farklı illerden gelen katılımcılar, tasarladıkları robotlarla ödül aldı.

Akıllı robotlar, büyük veri, nesnelerin interneti, 3­D baskı, zenginleştirilmiş gerçekçilik, siber güvenlik, yatay/dikey yazılım entegrasyonu ve siber güvenlik, bulut gibi 9 teknolojinin 4'üncü sanayi devrimini tetiklenmesinde önemli rolü olduğu düşüncesinden yola çıkılarak gerçekleştirilen ROBOCOT 2016 etkinliğinde, Robotik ve Kodlama Yarışmaları, Maker ve Mucitler Sergisi ile atölye ve konferans çalışmaları düzenlendi.

Eğitim uzmanı Kayhan Karlı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde Malatya İş Adamları Derneği'nin (MAİD) katkılarıyla düzenlenen "ROBOCOT 2016" etkinliği kapsamındaki Robotik ve Kodlama Yarışmalarına farklı üniversite ve okullardan gelen yaklaşık 63 kişinin katıldığını belirtti.

Daha sonra 4 kategoride düzenlenen Robotik ve Kodlama Yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Dereceye girenlere hediyelerini Genç MİAD Başkanı Murat Gönültaş, Genç MİAD Ar-Ge ve İnovasyon Komisyonu Başkanı Simay Dinç, Genç MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aslanoğlu verdi.