Malatya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç, küçük dükkanlardan çıkarak geniş bir ortamda çalışmak istediklerini belirterek, "Ayakkabıcılar sitesine ihtiyacımız var. Böyle bir site kurulursa biz kendi alanımızda çağ atlayacağız" dedi.

Malatya'da yaklaşık 20 metrekarelik iş yerlerinde üretim yapan ayakkabıcı esnafı, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok kentinden sipariş alıyor. Büyük ayakkabı markaları için fason ürün imal eden esnafın en büyük isteği, geniş mekanlarda üretim yaparak kendi markalarını ortaya çıkarmak.

Malatya Ayakkabıcılar Oda Başkanı Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte irili ufaklı 150 ayakkabı imalathanesi bulunduğunu söyledi.

Sipariş üzerine çalıştıklarını ve büyük firmalar da dahil olmak üzere fason üretim yaptıklarını anlatan Karakoç, ürünlerinin Türkiye'nin dört bir tarafına gönderildiğini belirtti.

Ayakkabı imalathanelerinin küçük ve dağınık halde olduğunu vurgulayan Karakoç, şöyle konuştu:

"Nerede bir imalat sektörü varsa burası gelişmekte ve büyümektedir. Bu anlamda biz küçük dükkanlardan çıkarak geniş bir ortamda çalışmak istiyoruz. Ayakkabıcılar sitesine ihtiyacımız var. Bu anlamda biz girişimlerde bulunduk. Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın desteklerini bekliyoruz. Böyle bir site kurulursa biz kendi alanımızda çağ atlayacağız. Bizim hem ustalarımız çok kaliteli hem de ürünlerimiz çok beğeniliyor."