MALATYA (AA) - Malatyalı işadamları geleneksel iftar yemeğinde buluştu. 

Malatyalı İş Adamları Derneğinden (MİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da gerçekleşen programa, işadamlarının yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile AK Partili vekiller Nurettin Yaşar ve Halis Dalkılıç, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, sanatçılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Malatyalılar katıldı.

İftar öncesi konuşan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Malatyalıların birlik ve beraberlik içinde Türkiye'ye hizmet ettiğini kaydederek, Malatyalıların ülke sevdasını kendi duygu ve hayallerinin önüne koyan insanlar olduğunu belirtti.

Malatyalıların ocaklarında sevginin tüttüğünü dile getiren Akdaş, Malatya’yı marka şehir haline getireceklerini vurguladı. Akdaş, "Ramazan ayının bu güzel gününde Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diye dua ediyorum. Önümüzdeki Kadir Gecesi’nin de birlik ve beraberliğimize vesile olması dileğiyle, tebrik ederek, bütün hemşehrilerime teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Milletvekillerinin de konuşma yaptığı programda, Malatyalı işadamları birlikte iftar yaptı.