7 Ekim tarihlerinde çıkan olaylarda ateşe verilen banka şubeleri tadilattan geçirilirken, PTT binası da tamamen yıktırıldı.
6-7 Ekim 2014 tarihinde Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan toplumsal olaylarda can kaybı ve büyük maddi zarar meydana gelmişti. Olayların yaşandığı Malazgirt ilçesinde ise PTT şubesi, iki devlet bankası ve bazı iş yerleri de zarar görmüştü. İki devlet bankası şubesinin hizmet verdiği binalar, olayların ardından kısa sürede tadilattan getirilerek yeniden faaliyete başlarken, iş yerleri ise devlet desteğiyle onarılmıştı.
Olaylarda ateşe verilen ve binası tamamen yıktırılan PTT Malazgirt Şubesi için de ihale aşaması yeni başladı. Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında geçici olarak hizmet veren PTT şubesinin 2017 yılında yapılacak yeni hizmet binasına taşınması planlanıyor.
PTT şubesinde işlem yapan vatandaşlar, 6-7 Ekim olaylarına tepki göstererek, ‘Keşke bu olaylar hiç yaşanmasaydı. Ha bu kamu binalarına zarar verdiler, ha kendilerine zarar verdiler. Bu binalar ve kurumlar biz vatandaşlara hizmet ediyor. İki yıldır PTT şubemiz hizmete girmedi. İlçede yaşayan çiftçiler ve dar gelirli vatandaşlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında faaliyet gösteren bu mobil şubeden hizmet alıyorlar. Bazen yer darlığından çok uzun kuyruklar oluşuyor. Biz vatandaşlar yetkililere sesleniyoruz; ilçemizde 6-7 Ekim olayları sebebiyle yakılan PTT şubemizin bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz” dedi.