Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri göç olgusuna dikkat çekmek ve toplumsal algı oluşturulması için 8 metre uzunluğunda beyaz dev bir kayık yaptılar.
Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, her gün gözleri önünde şahit oldukları göç olgusuna dikkat çekmek, insanlık dramını gözler önüne sermek için 8 metre uzunluğunda dev bir kayık yaptılar.
Maltepe Üniversitesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler turuncu renkli can yeleklerini giyerek göçmenlerin Ege Denizi’ndeki bir gününü canlandırdı. Dev kayığı okulun içinde dolaştırdıktan sonra hareket noktasına tekrardan gelen öğrenciler, yanlarında kumanya olarak bir parça helva ekmek ve çok az suyla yola çıkan göçmenlerin ölümlerle sonuçlanan yolculuğuna dikkat çektiler. Öğrencilerin, elden ele dolaştırarak ve ayakkabı değiştirerek taşıdıkları kâğıttan kayık, yaşamsal zorluğu ve krizi de gözler önüne seriyor.
Bu anlamlı etkinlik hakkında konuşan Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk 2. sınıf öğrencisi Albina Özden, "Şu anda hepimizin ortak bir sorunu var. Göçmenler projesi. Bu konuyla alakalı okulumda proje danışmanlığını Mehmet Özen’in ve iletişim fakültesi öğrencilerinin üstlendiği bir proje yapıldı. Biz de oyunculuk fakültesi olarak onlara destek verdik. 8 metre büyüklüğünde kâğıt bir kayık yaptılar. Temsili olarak ise başladığı yere geri dönmesi göçmenlerin zor göç yolculuğunu anlatıyor" dedi.
"Biz bu kayık da göç olgusuna dikkat çekmek istiyoruz" diyen Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk 2. sınıf öğrencisi Melis Aslan, "Göçmenlerin orada yaşamış oldukları sıkıntıları insanlara duyurmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Oradaki sıkıntıları insanlara aktarmak, onlar için yardım ve hoşgörü bekliyoruz. Etkinlikte giyilen can yelekleri, yenilen ekmek arası helva gibi temsillerle onların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek istiyoruz. Güzel bir proje olduğunu inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Taha Kalemciler ise "Bu proje için yaklaşık iki buçuk aydır uğraşmaktayız. Biz gece yataklarımızda rahat uyurken o insanlar neler yaşıyor, nasıl yolculuklardan, sıkıntılardan ve evrelerden geçiyor, bu zorlukları nasıl atlatıyorlar? Bunları insanlara sergilemek ve göz önüne getirmek istedik" diye konuştu.