Manisa Barosu Olağan Genel Kurulu’nda 395 oy alan Avukat Ali Arslan, yeniden Manisa Barosu Başkanlığı’na seçildi.
Manisa Barosu 2016-2018 Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Dün başlayan genel kurulda mevcut başkan Av. Ali Arslan ve Av. Ümit Rona baro başkanlığı için yarıştı. Adliye Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirilen seçimde Divan Başkanlığına Abdullah Göllü, Başkan Yardımcılığına Mehmet Yılmaz, üyeliklere ise Serkan Alkan ve Gülsüm Yiğit seçildi. Toplam 664 geçerli oy kullanılan seçimde Avukat Ümit Rona 269 oy alırken, mevcut başkan Avukat Ali Arslan 395 oy alarak yeniden Manisa Barosu Başkanlığı’na seçildi. Ali Arslan’ın Yönetim Kurulu listesi ise şu şekilde:
Ali Kanıt, Ebru Kilimcioğlu, Emrullah Murat, Esra Deniz Ağar Sudaşdemir, İbrahim Yönetken, Jülide Kıyak Anık, Metin Erdoğan, Ramazan Aşıklar, Sevgi Başak Yeşil Malay, Seçil Ege Değerli
Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Arslan, 17 ay önce yapılan olağanüstü genel kurulla başkanlığa geldiğini hatırlatarak, “Geçen bu dönemde pek çok çalışmalara imza attık. Çalışmalarımıza meslektaşlarımız da onay verdiler. Önümüzdeki dönemde Manisa Barosu’nu daha üst seviyelere taşımak için görev yapacağız. Üzerimizdeki yükün ne kadar ağır olduğunun bilincindeyiz. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Baro olarak hukuk anlamında ülkemize her türlü desteği vermeye hazırız. Darbe girişiminin ardından yargılamalar başlayacak. Baro olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.