Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her yıl farklı bir ilde düzenlenen ve koruyucu ailelerin bir araya gelerek kaynaşmasına, fikir alışverişinde bulunmasına olanak sağlayan Koruyucu Aile Şenliği bu yıl Manisa’da gerçekleştirilecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her yıl farklı bir ilde düzenlenen Koruyucu Aile Şenliği, bu yıl Manisa’da düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 6. Koruyucu Aile Şenliği, Manisa Anemon Otel’de düzenlenen yemekle açılışı gerçekleştirildi. Koruyucu ailelerin bir araya gelerek kaynaşmasına, fikir alışverişinde bulunmasına olanak sağlayan şenliğin açılış programına Manisa Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Aile ve Sosyal Politikalar Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, 50 ilden gelen koruyucu aileler ve koruyucu olarak yanlarına aldıkları çocuklar katıldı. 3 gün sürecek şenliğin açılış programında hep birlikte yemek yiyen aileler ve çocuklar birbirleriyle kaynaşma imkanı buldu. Ayrıca yenilen yemeğin sonunda ise çocuklar için eğlenceli aktiviteler düzenlendi. Şenlikte Aşık ile Maşuk oyunu ise hem çocuklar tarafından hem de aileler tarafından ilgiyle izlendi. Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, "Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden illerle beraber, yaklaşık 220 çocuk ve ailemizle 3 gün boyunca çalışma yapacağız. Manisa’da bulunan 126 çocuğumuz ve ailesi de bu şenliğin içerisinde olacak. Yaklaşık 400 civarında aileyle beraber bu etkinliği en iyi şekilde düzenleyeceğiz. Hem Büyükşehir Belediyesi hem Yunusemre Belediyesi hem Şehzadeler Belediyesi Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği’nden de çeşitli destekler aldık. Manisamızın tanıtımında önemli rol oynayacak bir şenlik" dedi.
Türkiye’nin Çocuk Hakları Sözleşmesini imzalamış bir ülke olduğunu hatırlatan Aile ve Sosyal Politikalar Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu ise, "Biz bütün uygulamalarımızda bakanlık olarak Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak çocuk hakları sözleşmesini her çocuğun temel yaşam hakkı, sağlıklı ömür yürütmesi hususundaki anlayışı gözeterek hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bu çocukların hiçbirisini yabancı olarak görmüyoruz. Misafirimiz olarak görüyoruz. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış olduğu hizmetlerin yanı sıra Bakanlığımız, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü de yabacı uyruklu çocuklara yönelik sosyal, ekonomik destek hizmeti hatta hukuki durumu elveren çocukların koruyucu aileye verilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bizlerin temel amacı her çocuğun bir ailesi olmalı. Her çocuk sağlık bir aile yanında yetişmeleri ve sahiplenen aile hayata hazırlanmalı. Bu Çocuk Hakları Sözleşmesinin temel ilkesidir hem de çocukların sosyal ve psikolojik anlayışları açısından önemlidir. Bu vesileyle biz bu hizmetin yaygınlaşması ve toplumda hak ettiği yerdeki konumu yakalayabilmesi açısından önem veriyoruz. Bu yıl Manisa’da yapmış olduğumuz 6. Koruyucu Aile Şenliği de bu maksada hizmet eden bir çalışmadır" dedi.
Türkiye’de 3 bin 975 koruyucu ailenin bulunduğunu sözlerine ekleyen Soylu, "Bugün itibariyle 3 bin 975 koruyucu aile yanında 4 bin 850 çocuğumuz bakılmaktadır. Bizim hedefimiz bu yıl sonu itibariyle 5 bin 500’ü yakalamak ama genelde bizim nihai hedefimiz 4 bin ailemizde bir tane çocuk daha koruyucu ailelerin yanına yerleştirip bir iki yıl içerisinde 8 bine ulaşması. Bu bizim arzumuzdur. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde çocuklarımız adına mutlu olacağız" diye konuştu.
3 gün sürecek festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.