Dün bir grup asker tarafından darbe girişiminde bulunmasının ardından sokağa dökülen Manisalılar bugün de Demokrasi Bayramını kutlamak için meydanlara indi. Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Manolya Meydanında toplanan binlerce Manisalı darbe karşıtı gösteri yaparken attıkları sloganlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi. Bu arada bir grup Iraklı Mülteci de hazırladıkları dövizler hükümete destek verdi.
Dün girişilen darbe girişiminin ardından uyumayan Manisalılar bugün de demokrasi nöbetlerini sürdürüyor. AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan çağrıyla yeniden meydanlara inen Manisalılar darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterirken başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümete destek yağdı. Meydana AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Memur Sen’e bağlı sendika başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.
Iraklı mültecilerden halka teşekkür
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterleri ve Türk bayraklarının dalgalandığı meydanda bir grup Iraklı mülteci de hazırladıkları dövizlerle darbecileri püskürten halka Arapça ve Türkçe teşekkür etti. Dövizlerde şu ifadeler yer aldı:
“Özgür Türk halkına meşru iktidarının zaferi ve hakkın batıla üstün gelmesi kutlu olsun. Allah’a şükreder, vefalı halka saygılar duyuyoruz.”
Meydandaki coşkulu kalabalığa hitap eden MASİDAP Dönem Sözcüsü Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, "Manisa Sivil Dayanışma Platformu olarak millete ve milletin iradesine sahip çıkmak için hep beraber alanlardayız. Milli İradeye karşı yapılan hain darbe girişimi milletimizin feraseti, devletimizin STK’ların, milletimizin ve emek örgütlerimizin dik duruşu ile püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir. Milletimiz iradesine el koymaya kalkışanları dik duruşu, birliği ve bütünüyle elbirliğiyle püskürtmüştür.” dedi.
“Millete rağmen millete namluyu doğrultan hainler vesayet girişimiyle ülkenin kazanımlarına kastedenler hesap vermelidir.” diyen İrğat açıklamasını şöyle tamamladı:
“Gün, meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür. Gün, vesayet odaklarının ait oldukları yere tarihin çöp sepetlerine atılana kadar mücadeleye devam etme günüdür. Millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlarda milletimizin yanındayız. Yaşasın 15 Temmuz Demokrasi Bayramımız.”
İrğat’ın konuşmasının ardından Yiğitbaş Veli Camii imamı Murat Emgener tarafından yaptırılan duaya Manisalılar hep bir ağızdan amin dedi.
Manisalılar Demokrasi Bayramı kutlamalarının sabaha kadar sürmesi bekleniyor.