Manisa’nın bin 517 rakımlı Spil Dağı’na mevsimin ilk karı düştü.
Manisa’nın Spil Dağı’na mevsimin ilk karı düştü. Bin 517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkı’nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğlen saatlerinde etkisini arttırdı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 15 santimetreyi bulunca yağan kar nedeniyle yemek bulmakta sıkıntı çeken Spil Dağı ile özdeşleşmiş olan yılkı atları da alçak kesimlere inerek yemlendi. Spil Dağı’nda yağan mevsimin ilk kar yağışını fırsat bilen Manisalılar da Spil Dağı’na gelerek karın keyfini çıkardı. Spil Dağı Milli Parkı’na çıkarak yağan karı fotoğraflayan amatör fotoğrafçı Cüneyt Hasçelik, "Spil’e Manisa’nın en güzel yeri diyebiliriz. Ama burada donuyoruz. Fotoğraf çekmeye geldik buraya. Merkezde kar yok ancak buralara geldiğimiz zaman kar bulabiliyoruz. Fotoğraf çekmek için güzel bir yer. Her ne kadar üşüsek de o fotoğrafları çekmek güzel oluyor" dedi.

Minik Asaf’ın ilk kar keyfi
Yaklaşık 3 yaşındaki Minik Asaf da ailesiyle birlikte karın keyfini çıkardı. Yaşı nedeniyle ilk defa kar gören Asaf, ailesiyle birlikte Spil Dağı Milli Parkı’nda kar topu oynadı. Çocuklarının kar topu oynama isteğini geri çevirmeyen Ok çifti, Asaf’la birlikte gönüllerince eğlendi.
Meteorolojiden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Bu gece, Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte Çanakkale’nin doğu ilçelerinde, Balıkesir Merkez ve çevresi ile doğu ilçelerinde ve Manisa’nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının perşembe günü Balıkesir’in Merkez ve doğusu ile Manisa’nın doğusunun yükseklerinde aralıklarla devam edeceği bekleniyor. Kar yağışının oluşturacağı olumsuzluklara karşı başta karayolu ile seyahat edecek vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir"