Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, yapımında sona gelinen marangozcular sitesinde incelemelerde bulunarak, Marangozcular Derneği Başkanı Mehmet Nazif Pirçek ve esnaflarla görüşerek alt yapı, kanalizasyon sorunu ve içme suyu sorunu tamamlanan sitenin yol çalışmalarına pazartesi günü başlanacağını müjdeledi.

Göreve geldikleri 30 Mart seçimlerinin hemen akabinde marangozcular sitesi sorunlarının çözümü noktasında büyük çaba verdiklerini ifade eden başkan Toprak; “Marangozlar sitesi projesi 2004 yılında hayata geçirmek istediğimiz bir projeydi. Maalesef o dönemde hayata geçiremedik. Ama bizler göreve gelir gelmez yaptığımız ilk çalışmalardan bir tanesi marangozlar sitemizin devam eden alt yapı, kanalizasyon ve içme suyu sorununu çözmek oldu. Sitemizin bu sorunlarını kısa sürede çözdük. Bayramdan önce başkanımızla ve bazı esnaf arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik ve bu durumu görüşerek site içerisindeki yolların bu yıl geçici olarak stabilize yapılmasını, önümüzdeki yılda sıcak asfalt dökülmesi noktasında karara vardık. İnşallah ekiplerimiz pazartesi günü burada gerekli çalışmalara başlayacaklar ” dedi.

Marangozcular Derneği Başkanı Nazif Pirçek ise konuşmasında; “Tabi esnaflarımız haklı olarak biran önce buraya yerleşmek istiyor. Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten göreve gelir gelmez bizlerin yıllardır devam eden bu sorumuzla yakından ilgilendi. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaflar ise şehir merkezinde 700–800 TL kira verdiklerini, yağışlar başlamadan biran önce iş yerlerine taşınmak istediklerini ifade ettiler.