Mardin Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi tarafından düzenlenen iftar programı çok sayıda davetli katıldı.
Mardin İl Müftülüğü hizmet binasının bahçesinde düzenlenen iftar programına Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dezavantajlı kesimlere yönelik yapılan iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar programında kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, iftara katılanların Kadir gecesini ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek sözlerine başladı.
Müftü Coşkun, “Ramazan, iyilik kervanlarının yola çıktığı aydır. Bu ay bize şunu hatırlatır: İyiliğin sınırı, hududu olmaz; sayısı, hesabı tutulmaz. İyilik; kişinin kendisine, Rabbine, dinine, ailesine, akrabalarına, fakirlere, yoksullara, kimsesizlere, yurtsuzlara, mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara, kimsesizlere, dullara, düşkünlere kısacası bütün insanlara, mahlûkata, yeryüzüne, gökyüzüne ve bütün eşyaya yapılır. İyilik kervanına katılmak ise, tanıdığımız ya da tanımadığımız ama kardeş bilip bağrımıza bastığımız müminlerle lokmamızı paylaşmak, yanı başımızdakilerin ihtiyacını fark edebilmek, dünyanın dört bucağına yardım eli uzatmak, çok uzaklarda da olsalar birileri açken tok yatmamak, insanlığın huzur ve barışı, birlik ve dirliği için elimizden geleni yapmaktır.” diye konuştu.
Yaklaşık 600 kişinin katıldığı programı sonrasında iftara katılan çocuklara Türkiye Diyanet Vakfı tarafından giyecek yardımı yapıldı.