Genelkurmay Başkanlığı, Mardin’in Savur ilçesinde zırhlı aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yola yola yerleştirilen el yapımı patlaycı düzeneğin patlatılması sonucu 4 askerin şehit olduğunu 2 askerin ise yaralandığı açıklandı. Şırnak’ta ise devam eden operasyonlar esnasında 1 polisin şehit olduğu 6 asker 3 polis ve 1 korucunun da yaralandığı bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 15 Nisan 2016 Cuma günü saat 18.30’da Mardin ili Savur ilçesinde intikal etmekte olan zırhlı aracın geçişi esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu dört askerin şehit olduğu, biri ağır iki askerin ise yaralandığı kaydedildi.
Ayrıca, 15 Nisan 2016 Cuma günü saat 15.00 sularında Şırnak İl Merkezinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması ve sonrasında yapılan silahlı saldırı sonucu bir polisin şehit olduğu belirtilerek "Altı kahraman silah arkadaşımız, biri ağır üç kahraman polisimiz ve bir kahraman korucumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza, kahraman polislerimize ve kahraman korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.