Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Elber Börü, Yönetim Organizasyon Anabilim Dalı Başkanlığı için yapılan seçimde, 18 öğretim üyesinden 11’inin oyunu alarak yeni Anabilim Dalı Başkanı seçildi.
Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin yeni Yönetim Organizasyon Anabilim Dalı başkanı belli oldu. Prof. Dr. Uğur Yozgat’ın ani bir kararla emekli olmasının ardından anabilim dalı başkanlığı için seçim yapıldı. Toplam iki adayın seçime girdiği Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim Organizasyon Anabilim Dalı başkanlığı için, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Elber Börü, 18 öğretim üyesinden 11’inin oyunu alarak Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi yeni Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı bölüm başkanı oldu.
Prof. Dr. Uğur Yozgat’tan görevi devralarak işbaşı yapan Prof. Dr. Deniz Elber Börü, anabilim dalındaki deneyimli hocaların uzmanlıklarından ve tecrübelerinden, genç akademisyenlerin yenilikçi ve güncel bilgi birikimlerinden faydalanarak şeffaf, katılımcı ve demokratik ilkeler doğrultusunda bir yönetim anlayışını benimseyeceğini ve yeni görevini layığıyla yerine getirmek için var gücüyle çalışacağını ifade etti.
Prof. Dr. Deniz Elber Börü başkan seçilmesinin ardından ilk olarak 5. Örgütsel Davranış Kongresi Dönem başkanlığını alarak 2017 yılında kongrenin Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim Organizasyon Anabilim Dalı tarafından düzenlenmesi için gerekli girişimlerde bulundu.
Prof. Dr. Deniz Elber Börü kimdir?
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Ardından Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalında yüksek lisans ve doktora çalışmasını tamamladı. Avustralya Sydney kentinde New South Wales Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2006 Yılında doçent, 2012 yılında profesör unvanı aldı.
2005-2008 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür yardımcılığı, 2009-2011 Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Kalite Yönetimi Bilim Dalı Başkanlığı, 2013 yılından bu yana Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim kurulu üyesi görevlerinde bulundu. Marmara Üniversitesi ile misafir öğretim üyesi olarak diğer bazı üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında Yönetim felsefesi, İşletme Yönetimi, Girişimcilik ve Stratejik Yönetim alanlarında eğitimler ve dersler vermektedir.
Ulusal ve uluslararası kongrelerde tebliğleri, yayınlanmış makale ve kitapları bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası kongrelerde danışma kurulu ve yürütme kurulu üyelikleri bulunmaktadır. Malatya, Elazığ, Erzurum, Sivas ve Kayseri bölgesinde KOSGEB destekli girişimcilik eğitimleri vermiş, kadın girişimciliğinin arttırılması yönünde aktif olarak rol aldı.
Çalışmaları özellikle kültürel farklılıklar, kuşaklar arasındaki karşılaştırmalı analizler ve kadınların iş-spor-politika alanlarındaki rolleri üzerine odaklanmaktadır. Ayrıca ortak idealler, bir dileğim var, düşler akademisi gibi sivil toplum kuruluşlarına aktif olarak çalışan ve sosyal sorumluluk projeleri üreten Prof. Dr. Deniz Elber Börü, kız çocuklarının ve kadınların eğitim, sosyal ve ekonomik yaşam ile iş hayatında gelişimlerini desteklemek üzere çeşitli projeler üretmekte ve görev almaktadır.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesi olan Prof. Dr. Deniz Elber Börü, İngilizce bilmektedir ve bir kız çocuğu annesidir.