Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Birleşik Haziran Harekâtı Platformu sözcüsü ve Marmaris PTT Müdür Yardımcısı Ufuk Beytekin’in duruşması Marmaris Adliye Sarayı’nda gerçekleşti. Duruşma sonrası Adliye önünde toplanan STK’lar protesto eylemi yaptı.
Haber Sen Genel Merkez Yöneticisi Ufuk Beytekin hakkında 10 Ekim Ankara Katliamı’nı protesto grevinde yaptığı konuşmalardan dolayı ’Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla iki ayrı dava açıldı. Davanın ilk duruşması Marmaris 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.
Beytekin’e destek için Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, Birleşik Haziran Harekâtı Platformu, Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği, KESK ve Haber-Sen üyeleri ile avukatlar adliye önünde toplandı. “Baskılar-soruşturmalar, sürgünler bizi yıldıramaz” ve “Baskılara boyun eğmeyeceğiz” yazılı pankart açan grup, mahkeme boyunca “susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı. Mahkeme davayı eksik dosyaların tamamlanması amacı ile ileri bir tarihe erteledi.
Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel yaptığı açıklamada, “Düşünceyi yargılayan bir ülkede demokrasinin asla yaşam bulamayacağı unutulmamalıdır” dedi. Baskı ve sürgünlerin kendilerini yıldırmayacağını söyleyen Yüksel, “Bizler, saldırıları kınamak ve akan kanın durması için bir dizi eylemler gerçekleştirdik. Bu eylemlerde kimseye hakaret edilmemiş sadece ülkemizde barış iklimi oluşmasını istemişizdir. Anayasanın 25’inci maddesinde, Herkes düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz, düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanmaz. Düşünceyi yargılayan bir ülkede demokrasinin asla yaşam bulamayacağı unutulmamalıdır" dedi.
KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ise “Bu siyasetçiler kendilerini 28 Şubat mağduru olarak göstermektedirler. Eğer rahmetli Erbakan yaşasaydı bu siyasi iktidara derdi ki ’28 Şubatçılar sizi’. İktidar, 28 Şubat mağdurluğunun arkasına sığınıp herkese saldırmaya devam ediyor” ifadesini kullandı.
Grup bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.